מרכיבים (4 מנות)

  • 4 פרוסות ג'בטה או באגט, בעובי 1 ס"מ כל אחת
  • 1 כוס שמן קנולה לטיגון
  • 1 חציל קטן, חצוי ופרוס לפרוסות דקות בעובי 5 מ"מ
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
  • 4 עלי רוקט
  • 8 עלי ריחן
  • 150 גרם גבינת פטה עזים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעללות.
  2. מניחים את פרוסות הלחם בתבנית וקולים בתנור עד שהן מזהיבות מעט.
  3. יוצקים את שמן הקנולה למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן מזהיבות (כשהו מוכנות הן צפות ומעלות בועות).
  4. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
  5. מערבבים בקערית את המיונז והחרדל לממרח חלק ומורחים ממנו שכבה נדיבה על כל פרוסה. מניחים מעל את עלי הריחן והרוקט ומסדרים מעל את פרוסות החציל המטוגנות. לבסוף, מפוררים על כל פרוסה מגבינת הפטה, זורים מעט מלח גס ופלפל גרוס ומגישים.