מרכיבים (2 מנות)

  • קובייה קטנה (בערך ס"מ) של ג'ינג'ר טרי ומקולף
  • 1 סברס
  • פינצטה
  • 7 תותים (טוב, אפשר גם 6. או 8)
  • 1 כף חומץ בן יין
  • 1 כפית סוכר
  • 1 בצל שאלוט (אם אין, אפשר להשתמש ב-1/2 בצל סגול)
  • 2 כפות סילאן
  • שמן לטיגון
  • 200 גרם גבינת חלומי, פרוסה
  • פרחי בזיליקום לקישוט
  • רוטב בלזמי (אם אתם משיגים בטעם תות – מעולה!)

אופן ההכנה

  1. מגרדים את הג'ינג'ר באמצעות פומפייה לתוך קערה.
  2. מקלפים את הסברס: קוטמים את הקצוות שלו, חותכים את הקליפה לאורך הפרי – ומסירים אותה עם הידיים.
  3. חוצים את הסברס לאורכו וחותכים לפרוסות. מוסיפים לקערה.
  4. חותכים את התותים לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים לקערה כף חומץ וכפית סוכר ומערבבים.
  6. חותכים את הבצל לפרוסות דקות-דקות.
  7. מחממים את הסילאן במחבת קטנה ומבשלים בתוכו את פרוסות הבצל כ-10 שניות. מורידים מהאש.
  8. במחבת אחרת מחממים מעט שמן. מטגנים את פרוסות הגבינה משני צדיהן, עד שהן מזהיבות.
  9. מניחים את הגבינה בצלחת ומקשטים בפרחי בזיליקום.
  10. עורמים את הסלט לצד הגבינה, מניחים עליה את הבצלים והסילאן ומקשטים ברוטב בלזמי.
  11. אוכלים!

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג של Layla Cooking