מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 6 סלקים בינוניים

לרוטב

  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 1/2 כף פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • 1 לימון סחוט

למג'דרה

  • 2 כוסות בורגול גס
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 4 בצלים לבנים קצוצים
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כף כורכום
  • 5 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה

  1. הרוטב: מחחמים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בו ג'ינג'ר, גרגירי כוסברה, פלפל חריף, סילאן ורכז רימונים במשך כמה שניות. יוצקים לסיר ציר ירקות ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  2. מג'דרה: משרים את הבורגול בקערה עמוקה ב-2 כוסות מים למשך שעה. בקערה נוספת משרים את העדשים למשך שעה.
  3. מסננים את העדשים, מעבירים לסיר עם המון מים ומבשלים כחצי שעה. מסננים את העדשים מהמים.
  4. קוצצים במעבד מזון את הבצלים. בסיר רחב עם שמן זית מטגנים בצלים ושום. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבורגול ואת החמוציות ומערבבים. מטגנים בערך חמש דקות ומוסיפים את התבלינים.
  5. מרוקנים סלקים כך שיתאימו למילוי וממלאים אותם במג'דרה.
  6. מסדרים את הסלקים בסיר ויוצקים עליהם מהרוטב. מבשלים שעה וחצי עם מכסה.