עוגה זו היתה חביבה במיוחד על מלכת בריטניה ויקטוריה, ולכן נקראת על שמה: Victoria Sponge. זוהי עוגת ספוג חצויה לשניים, שבמרכזה ריבה, קצפת ופירות יער. בבריטניה נמכרות תבניות ייחודיות, שאמנם לא משמשות רק לאפיית עוגה זו, אבל הן בדיוק בגודל הדרוש להכנתה: בקוטר 20 ס"מ ובגובה 3-2 ס"מ. אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה רגילה, ואז לחתוך אותה לשניים לרוחבה ולמלא.

מרכיבים

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 ביצים גדולות
  • 150 גרם (1 כוס ועוד כף) קמח תופח
  • 2-3 כפות מים חמימים (רק אם יש צורך)

למילוי

  • 3-2 כפות ריבת פטל אדום
  • 250 גרם (1 מכל) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת יציבה
  • פירות יער (פטל אדום ושחור, אוכמניות, תותים) לפי הטעם

לקישוט
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערת המיקסר מקציפים עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וגרירת הלימון, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. זה ייקח כמה דקות, ומומלץ לעצור לפחות פעם אחת במהלך ההקצפה ולגרד עם מרית את דפנות הקערה, כדי לוודא שכל החמאה מוקצפת.
  3. בינתיים, בקערה אחרת, טורפים קלות את הביצים. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים בהדרגה את הביצים אל החמאה והסוכר. מומלץ להוסיף את הביצים באופן אטי במיוחד, כדי לשמר את האווריריות של החמאה.
  4. מפסיקים להקציף ומקפלים באופן ידני את הקמח אל התערובת. העיסה שמתקבלת צריכה להיות רכה מאוד. אם יש צורך, אפשר להוסיף מים חמימים, כף בכל פעם, כדי לקבל מרקם מתאים. מחלקים את העיסה לשתי התבניות (אם יש).
  5. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגות קפיציות למגע וקיסם שננעץ בהן יוצא יבש (אם אופים בתבנית אחת, זמן האפייה יתארך מעט).
  6. מצננים את העוגות במשך כמה דקות, ומחלצים אותן מהתבניות. מחכים עד שיצטננו לגמרי. אם משתמשים בתבנית אחת, חוצים אותה לרוחבה לאחר שהצטננה לחלוטין.
  7. מורחים על אחד החצאים את הריבה. מורחים גם את הקצפת ומפזרים מעל את פירות היער.
  8. מניחים בזהירות את החצי השני על העוגה, ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.