מתוך התוכנית "טלכו ולואיס בקשר בריא".
מרכיבים
- 1 ק"ג שעועית ירוקה קפואה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- צ'ילי יבש גרוס לפי הטעם
- 2 ו-1/2 כפות "פנקו" (פירורי לחם יפנים)
- מיץ סחוט מלימון אחד
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- חולטים את השעועית במשך שלוש דקות במים רותחים. מוציאים מהסיר ומעבירים למסננת.
- מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים למחבת את השעועית החלוטה והמסוננת, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את הצ'ילי היבש.
- מוסיפים למחבת את פירורי לחם ומערבבים, מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט, מערבבים ומגישים.