מתוך התוכנית "טלכו ולואיס בקשר בריא".

מרכיבים

  • 1 ק"ג שעועית ירוקה קפואה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • צ'ילי יבש גרוס לפי הטעם
  • 2 ו-1/2 כפות "פנקו" (פירורי לחם יפנים)
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. חולטים את השעועית במשך שלוש דקות במים רותחים. מוציאים מהסיר ומעבירים למסננת.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים למחבת את השעועית החלוטה והמסוננת, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את הצ'ילי היבש.
  4. מוסיפים למחבת את פירורי לחם ומערבבים, מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט, מערבבים ומגישים.