מרכיבים (25-20 קובות)
לבצק הקובה
- 3 כוסות אורז עגול
- 750 גרם חזה עוף טחון
- 1/4 כוס מים
- מלח לפי הטעם
למילוי הקובה
- 2 בצלים, טחונים במעבד מזון
- חבילת עלי כרפס (סלרי), קצוצה
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
לרוטב
- 8 עגבניות בשלות מרוסקות
- 7 כוסות מים
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- אפשרות: דלעת או במיה לפי הטעם
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את האורז ומייבשים אותו. טוחנים במעבד מזון רק עד שמתקבלים פירורים גדולים וגסים.
- מניחים את האורז בקערה ומערבבים עם חזה העוף הטחון, הבצל, המים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את חומרי המילוי.
- יוצרים מבצק הקובה כדורים בגודל של לימון. באמצעות האגודל יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במילוי וסוגרים.
- שמים בסיר את העגבניות המרוסקות ו-7 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מניחים בזהירות את הקובות בסיר (חשוב לעשות זאת כשהרוטב רותח, כי אחרת הן יתפרקו). מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה ורבע ברתיחה עדינה.
- אם רוצים, אפשר להוסיף לסיר במיה או דלעת 45 דקות לפני תום הבישול.