מרכיבים (25-20 קובות)

מתוך הכתבה:

לבצק הקובה

  • 3 כוסות אורז עגול
  • 750 גרם חזה עוף טחון
  • 1/4 כוס מים
  • מלח לפי הטעם

למילוי הקובה

  • 2 בצלים, טחונים במעבד מזון
  • חבילת עלי כרפס (סלרי), קצוצה
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון

לרוטב

  • 8 עגבניות בשלות מרוסקות
  • 7 כוסות מים
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • אפשרות: דלעת או במיה לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את האורז ומייבשים אותו. טוחנים במעבד מזון רק עד שמתקבלים פירורים גדולים וגסים.
  2. מניחים את האורז בקערה ומערבבים עם חזה העוף הטחון, הבצל, המים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את חומרי המילוי.
  4. יוצרים מבצק הקובה כדורים בגודל של לימון. באמצעות האגודל יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במילוי וסוגרים.
  5. שמים בסיר את העגבניות המרוסקות ו-7 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  6. מניחים בזהירות את הקובות בסיר (חשוב לעשות זאת כשהרוטב רותח, כי אחרת הן יתפרקו). מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה ורבע ברתיחה עדינה.
  7. אם רוצים, אפשר להוסיף לסיר במיה או דלעת 45 דקות לפני תום הבישול.