מנה שיהודי טורקיה נוהגים לאכול בליל הסדר.

מתוך הכתבה:
מרכיבים

  • 2 חבילות של עלי מנגולד טריים, ללא הגבעולים

למלית

  • 1/2 כוס אורז
  • 300 גרם בשר בקר טחון (רצוי שיהיה שמן)
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • פלפל אנגלי טחון

לרוטב

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • חצי לימון סחוט
  • 2 כפות שמן
  • כוס מים

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את האורז במי ברז עד שהמים שעוברים דרכו הופכים לצלולים (השטיפה מנקה את האורז מעמילן והופכת אותו לפחות דביק).
  2. שמים בקערה את האורז ואת שאר מרכיבי המלית. מערבבים ומניחים בצד ל-15 דקות.
  3. בזמן שהמלית נחה מכינים את עלי המנגולד למילוי: מרתיחים מים בסיר ומניחים לידו קערה עם מים קרים מאוד וקוביות קרח. חולטים את כל אחד מעלי המנגולד בנפרד במשך כדקה ומעבירים מיד בעדינות לקערה עם מי הקרח, כדי לעצור את הבישול.
  4. מניחים בצד שני עלים וממלאים את השאר: מניחים מהמילוי בצדו הרחב של כל עלה ומגלגלים כמו סיגר.
  5. מניחים את העלים הממולאים במעגלים בתוך סיר רחב ושטוח.
  6. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הממולאים. מכסים את הממולאים בשני העלים ששמרנו בצד (הדבר ישמור על הלחות שלהם בזמן הבישול).
  7. מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו-30 דקות נוספות על אש נמוכה.