מתכון של הקונדיטור תומר כבירי, מנהל מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים".

מרכיבים (כ-20 פחזניות)

לפחזניות

  • 250 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 10 גרם (1/2 כף) מלח
  • 25 גרם (1 כף ועוד 1 כפית) סוכר
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות ועוד 3 כפות) קמח מצה
  • 40 גרם (5 כפות) קורנפלור
  • 6 ביצים (בגודל L)

לקרם שנטילי וניל

  • 250 מ"ל (חבילה אחת) שמנת מתוקה לקצפת
  • 70 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) אבקת סוכר
  • 15 גרם (1 כף) תמצית וניל

לקישוט

  • סירופ שוקולד או שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה

הפחזניות

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מביאים את החלב, החמאה, המלח והסוכר לרתיחה. מסירים מהאש, ומיד שופכים פנימה את קמח המצה והקורנפלור. מערבבים עם כף עץ עד שמתקבל כדור בצק.
  3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה (מי שאין לו מיקסר עומד יכול להשאיר את הבצק בקערה ולהשתמש בכף עץ או במיקסר ידני שמצויד בוו לישה). מערבלים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את הביצים (חשוב להוסיף את הביצים תוך כדי ערבול כדי שחום הבצק לא יהפוך אותן לחביתות). מעבדים עד שהביצים נבלעות לחלוטין בבצק.
  4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים את הפחזניות בתבנית (מקפידים שיהיה ביניהן רווח של כמה סנטימטרים כי הן מתרחבות מעט באפייה).
  5. אופים כ-20 דקות. אסור לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה – הדבר יגרום לפחזניות לצנוח.

מילוי הפחזניות

  1. מכינים את השנטילי: שמים את כל מרכיבי הקרם בקערה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. חותכים את חלקה העליון של כל אחת מהפחזניות באמצעות סכין משוננת. מזלפים בתוך הפחזנית קרם וניל ומכסים אותה בחזרה.
  3. מקשטים בסירופ שוקולד או בשוקולד מריר מומס.