מנה שהיא גרסה עדכנית לגפילטע פיש. את הגפילטע מחליף קבב דגים מתובל בדואה - תערובת תבלינים מצרית מבית סבתא. החזרת הפכה לקרם סגול עדין והגזר - לסלטון מתובל.

מרכיבים

לדואה
  • 100 גרם שומשום
  • 50 גרם זרעי כמון
  • 50 גרם זרעי כוסברה

לקבב
  • 400 גרם נתחי פילה של דגי ים שונים - מוסר, טונה, לוקוס וסלמון
  • 4 כפות פלפל אדום קלוי וקצוץ
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות בצל סגול קצוץ
  • 1 כף גרידת לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

לקרם
  • 1 סלק
  • 1 כף שורש חזרת טרי קצוץ
  • מלח
  • מיץ לימון

לסלטון
  • 1 גזר
  • 5 זיתי טאסוס קצוצים
  • 2 כפות צנוברים
  • חופן של עלי סלרי צעירים
  • מיץ לימון
  • מלח
  • שמן זית

להגשה
  • 1 חציל גדול
  • 4 כפות יוגורט

אופן ההכנה

הדואה
  1. קולים בנפרד את כל אחד מהתבלינים במחבת חמה עד שהוא מזהיב ומפיץ ניחוח.
  2. מצננים מעט וטוחנים את כל התבלינים ביחד במטחנת תבלינים.

הקבב
  1. קוצצים את הדגים באמצעות סכין.
  2. מניחים בשר הדגים בקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקבב. מתבלים ב-2 דואה ובמלח ומערבבים היטב. יוצרים קבבים קטנים (במשקל כ-40 גרם כל אחד) ומניחים במקרר בכלי סגור לשעה.

הקרם
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים כשעה, עד שהוא רך לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר.
  2. שמים את הסלק ואת שאר מרכיבי הקרם במעבד מזון או בבלנדר וטוחנים למחית חלקה.

הסלט
  1. מקלפים את הגזר וחותכים לפרוסות דקות מאוד (רצוי באמצעות מנדולינה או מעבד מזון). חותכים את הפרוסות לרצועות דקות.
  2. מניחים את רצועות הגזר בקערה ומוסיפים להן את הזיתים הקצוצים, הצנוברים ועלי הסלרי. מתבלים במלח, מיץ לימון ושמן זית.

הרכבת המנה
  1. קולים את החציל על אש גלויה במשך 8 דקות מכל צד. מקלפים ומתבלים את בשר החציל במלח, לימון ושמן זית.
  2. מניחים בצלחת מעט מבשר החציל.
  3. מחממים במחבת מעט שמן זית. כשהמחבת חמה מאוד צורבים בה את הקבבים – כ-2 דקות מכל צד.
  4. מניחים בכל צלחת על החציל שלושה קבבים. יוצקים מעל יוגורט, מזליפים בצד קרם חזרת ומניחים על הקבבים תלולית מהסלט.

  • מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי"