מנה שהיא הכלאה בין המצה בריי המסורתי לקלאב סנדוויץ' (כריך עם שלוש שכבות שביניהן מילויים שונים). אתם מוזמנים לשחק עם המילויים שבמתכון ולהחליף אותם בנקניקים, סלמון מעושן, גבינות – בקיצור, מה שבא לכם.
מרכיבים
- 3 מצות
- 100 גרם גבינת סנט מור חתוכה לפרוסות דקות
- 4 עלי חסה אייסברג
- 2 פלפלים קלויים
- כוס של תערובת עלים - בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק חתוך לפרוסות ארוכות
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 2 תפרחות של חסה מסולסלת אדומה
- 5 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- 1 בצל שאלוט מקולף וחתוך לרצועות
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום המירבי במצב גריל.
- מרטיבים את המצות מתחת לברז, כדי שאפשר יהיה לחתוך אותן בקלות.
- מניחים בצלחת מצה רטובה ומסדרים עליה מחצית מכמות הגבינה. על הגבינה מניחים חסה אייסברג, פיסות מהפלפל הקלוי ואת תערובת העלים. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים בפלפל שחור ובמלח.
- מניחים מעל הכל מצה נוספת ומסדרים עליה את שאר הגבינה, את החסה המסולסלת, עגבניות השרי, פלפל קלוי ובצל. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
- מכסים במצה השלישית וחותכים לארבעה משולשים.
- מכניסים לתנור למדף העליון ואופים 4-3 דקות, עד שהגבינה נמסה.
- מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי"