האורחים לא ינחשו לבד ממה עשוי המרק הנהדר הזה - ויופתעו כשתספרו להם.
מרכיבים (8 מנות)
-
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- 1.5 ליטר מרק עוף (רצוי כזה שעשיתם לבד), אבל גם מים יהיו בסדר
- כף מלח
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 400 גרם אפונה ירוקה קפואה
- מעט שמן זית
- 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לגפרורים (רצועות דקיקות וקצרות)
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את החסה ופורסים לרצועות רחבות.
- בסיר גדול, שיוכל להכיל אחר כך את כל המרק, מטגנים את הבצל בשמן הזית במשך כמה דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ואת החסה ומטגנים כ-4-3 דקות, עד שהחסה מתרככת.
- מוסיפים לסיר את הנוזלים לסיר, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-10 דקות.
- מוסיפים את האפונה הקפואה, מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.
- מורידים מהאש וטוחנים באמצעות בלנדר ידני עד שמרקם המרק חלק לחלוטין.
- לפני ההגשה מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את חזה האווז תוך בחישה עד שהוא פריך.
- יוצקים לקעריות. מוסיפים לכל קערית כף של רצועות חזה אווז ומזלפים מעל כמה טיפות של שמן זית.
- חגי לרנר הוא מרצה בכיר בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"