האורחים לא ינחשו לבד ממה עשוי המרק הנהדר הזה - ויופתעו כשתספרו להם.

מרכיבים (8 מנות)

להגשה
  • מעט שמן זית
  • 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לגפרורים (רצועות דקיקות וקצרות)

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את החסה ופורסים לרצועות רחבות.
  2. בסיר גדול, שיוכל להכיל אחר כך את כל המרק, מטגנים את הבצל בשמן הזית במשך כמה דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ואת החסה ומטגנים כ-4-3 דקות, עד שהחסה מתרככת.
  3. מוסיפים לסיר את הנוזלים לסיר, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את האפונה הקפואה, מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.
  5. מורידים מהאש וטוחנים באמצעות בלנדר ידני עד שמרקם המרק חלק לחלוטין.
  6. לפני ההגשה מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את חזה האווז תוך בחישה עד שהוא פריך.
  7. יוצקים לקעריות. מוסיפים לכל קערית כף של רצועות חזה אווז ומזלפים מעל כמה טיפות של שמן זית.

  • חגי לרנר הוא מרצה בכיר בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"