מרכיבים (2 מנות)

  • 4 ארטישוקים
  • 4 בצלי שאלוט, פרוסים דק (אם אין – אפשר במקום בצל סגול אחד)
  • כמה תותים, פרוסים דק
  • 4 לימוני ליים (אם אין – אפשר במקום לימון אחד רגיל)
  • שמן זית (בנדיבות!)
  • 20 צלפים (גם 22 הולך)
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • פלפל ירוק חריף פרוס דק, לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מרתיחים את הארטישוקים במשך כ-20 דקות. מוציאים מהמים ונותנים להם להתקרר.
  2. מפרידים מהארטישוקים את כל העלים עד שנשאר מהם רק הלב. אוכלים את העלים בהנאה.
  3. מפרידים בעדינות מלבבות הארטישוק את העלים הקטנים. מוציאים באמצעות כפית את הקוצים שבקצה.
  4. קוטמים את הלבבות מצדם השני (זה שלא היו בו קוצים).
  5. חותכים את הלבבות לפרוסות דקות.
  6. שמים בצלחת את פרוסות הארטישוק ואת פרוסות הבצל. מניחים עליהן את פרוסות התותים.
  7. מסירים משלושה מהלימונים את הקליפה וחותכים אותם לפרוסות דקות. מוסיפים לצלחת.
  8. מוסיפים לצלחת גם את הצלפים ואת פרוסות הפלפל החריף.
  9. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ ליים מהלימון הנותר.
  10. אוכלים!