הלחמניות אווריריות וחלולות מבפנים, כמו פחזניות, מה שמאפשר למלא אותן בקלות.

מרכיבים (כ-10 לחמניות)

ללחמניות

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס קמח מצה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן לשימון התבנית והידיים

למילוי

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 בצלים קלופים וקצוצים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר מעורב עם בשר כבש טחון (אפשר, כמובן, להשתמש רק באחד מסוגי הבשר)
  • 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים, פרוסים או קצוצים גס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף כמון

אופן ההכנה

הלחמניות

  1. מחממים תנור ל-180-170 מעלות.
  2. בסיר מחממים יחד את המים, השמן, המלח והסוכר.
  3. כשהנוזלים רותחים מוסיפים בבת אחת את קמח המצה ובוחשים היטב בכף עץ תוך חימום, עד שנוצרת עיסה שנפרדת מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב על אש קטנה עוד כדקה, עד שהעיסה מתייבשת מעט.
  4. מורדים מהאש וממשיכים לערבב עד שהעיסה קצת מתקררת.
  5. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. אחרי הוספת כל ביצה מערבבים והופכים את העיסה בתוך הסיר עד שהביצה נעלמת לגמרי בתוכה. העיסה תהפוך כל פעם לקצת יותר רטובה ודביקה - וכך צריך להיות.
  6. מוסיפים גם את הפלפל השחור ומערבבים היטב.
  7. משמנים תבנית אפייה. משמנים היטב את כפות הידיים, ויוצרים מהבצק כדורים בגודל לימון קטן.
  8. מניחים את הכדורים בתבנית. שומרים על רווחים קטנים ביניהם.
  9. אופים בתנור שחומם מראש 50 דקות.

המילוי
  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים.
  3. מוסיפים את הזיתים ואת התבלינים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
  4. חותכים כל לחמניה לשניים וממלאים.

טיפ

  • חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-30 הדקות הראשונות של האפייה – ואני ממליצה שלא לפתוח אותו כלל עד שהלחמניות מוכנות. כך יש סיכוי גדול יותר שהלחמניות לא "יפלו" לאחר שיתקררו.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר