אטריות שעועית משתלבות מצוין עם טופו וירקות. זוהי ארוחה מלאה של חלבון (טופו‭,(‬ פחמימה (אטריות) וירקות. שימו לב: מתחילים את הכנת התבשיל בשריית הטופו למשך שעה לפחות (אפשר להשרות אותו עד 12 שעות‭.(‬

מרכיבים (6 מנות)

  • 800 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות

למשרה

  • ‭1/3‬ כוס דבש
  • 2 כפות רוטב סויה (רצוי מסוג תמרי)
  • 2 כפות רוטב טריאקי מוכן
  • 2 כפות קטשופ

לקדרה

  • 1 שקית (כ‭500-‬ גרם) אטריות שעועית
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים דקיקים
  • ‭1/4‬ ראש כרוב, חתוך לרצועות דקות
  • ‭1/2‬ ראש כרובית, מופרדת לפרחים קטנים
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות קצרות ודקות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות קצרות ודקות
  • 2 קישואים, חתוכים למקלונים דקיקים
  • 1 סלסילה ‭200)‬ גרם) פטריות, פרוסות דק
  • 1 קופסה של נבטי סויה או נבטי שעועית
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית ג'ינג'ר טחון או כמה פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • אפשרות: מעט פלפל חריף

להגשה

  • כמה טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה

השריית הטופו

  1. ‬שמים את קוביות הטופו בקערה. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערית קטנה ומערבבים. יוצקים את המשרה על הטופו ושורים למשך שעה לפחות (או עד 12 שעות במקרר).
  2. שמים את אטריות השעועית בקערה, מכסים במים ושורים 5 דקות. מסננים, מעבירים לסיר ומבשלים לפי הוראות היצרן.

התבשיל

  1. יוצקים כף שמן לסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  2. מוסיפים את הטופו ומטגנים 2 דקות, תוך ערבוב. מוציאים את הטופו מהסיר.
  3. מוסיפים לסיר כף שמן, וגם את הירקות הבאים, לפי סדר הופעתם (לאחר שמוסיפים כל ירק מטגנים אותו 2 דקות תוך ערבוב ורק אז עוברים לירק הבא‭:(‬ גזר, כרוב, כרובית, פלפלים, קישואים ופטריות.
  4. מוסיפים את הנבטים ומטגנים עוד 4 דקות (לא מאריכים בבישול כדי שהירקות יישארו מוצקים‭.(‬
  5. מחזירים את הטופו לסיר ומוסיפים את התבלינים, רוטב הסויה והחומץ. מערבבים ומבשלים 4 דקות.
  6. מוסיפים את האטריות ומבשלים תוך ערבוב כדקה. מסירים מהכיריים, מטפטפים כמה טיפות שמן שומשום ומגישים.