מתכון של גיא אופק מטבעון.
מרכיבים
- 300 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד מריר
- ½ 1 כוסות (350 מ"ל) חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 חלמון ביצה
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 25 גרם שוקולד מגורר לקישוט מלמעלה
- כמה עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
- ממיסים את שני סוגי השוקולד בתוך סיר הנתון בתוך סיר נוסף עם מים חמים על האש (בן מארי). כשהשוקולד נמס מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת המתוקה והחלב ומערבבים היטב.
- טורפים את חלמון הביצה ומוסיפים אותו לתערובת השוקולד.
- מחזירים את הסירים לאש וממשיכים לבשל את התערובת (בבן מארי) על אש קטנה, תוך ערבוב, עד שהמרק מסמיך קצת. חשוב להקפיד שהמרק לא יגיע לרתיחה ולא יבעבע.
- יוצקים את המרק לקערה, מפזרים את הפלפל הלבן ומערבבים קמעה, מפזרים מלמעלה את השוקולד המגורר ומקשטים בעלי נענע.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר