מתכון של גיא אופק מטבעון.

מרכיבים

  • 300 גרם שוקולד חלב
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ 1 כוסות (350 מ"ל) חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חלמון ביצה
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 25 גרם שוקולד מגורר לקישוט מלמעלה
  • כמה עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה

  1. ממיסים את שני סוגי השוקולד בתוך סיר הנתון בתוך סיר נוסף עם מים חמים על האש (בן מארי). כשהשוקולד נמס מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת המתוקה והחלב ומערבבים היטב.
  2. טורפים את חלמון הביצה ומוסיפים אותו לתערובת השוקולד.
  3. מחזירים את הסירים לאש וממשיכים לבשל את התערובת (בבן מארי) על אש קטנה, תוך ערבוב, עד שהמרק מסמיך קצת. חשוב להקפיד שהמרק לא יגיע לרתיחה ולא יבעבע.
  4. יוצקים את המרק לקערה, מפזרים את הפלפל הלבן ומערבבים קמעה, מפזרים מלמעלה את השוקולד המגורר ומקשטים בעלי נענע.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר