מתכון של פני אלקריב ממגדל העמק.
מרכיבים
- שני פרפרי חזה עוף חתוכים לשניצלים דקים וארוכים (כ-6 פסי שניצל)
- 2 כפות גדושות חרדל
- 2 חלמונים
- כ-6 פרוסות חזה אווז מעושן (פרוסות חזה אווז כמספר פסי השניצל)
- 3-2 מלפפונים חתוכים לרצועות
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- מכינים בלילה חלקה מהחלמונים והחרדל. מפזרים על גבי ריבוע של ניילון נצמד קצת פלפל גרוס , מניחים על הניילון הנצמד המפולפל פס שניצל.
- מורחים כל פס שניצל בשכבה נדיבה של בלילת החלמון והחרדל, מניחים על על כל שניצל מרוח פרוסת חזה אווז מעושן, מניחים בקצה השניצל לרוחבו פס מלפפון חמוץ.
- בעזרת הניילון הנצמד מגלגלים הכול יחד לגליל.
- מהדקים את הגליל הממולא בניילון הנצמד וסוגרים משני הצדדים כמו סוכרייה.
- מכניסים למקרר לשעתיים או למקפיא לשעה.
- מוציאים מהמקפיא, מסירים את הניילון הנצמד ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה. אפשר להגיש עם רוטב של חרדל ומיונז.