מתכון של פני אלקריב ממגדל העמק.

מרכיבים

  • שני פרפרי חזה עוף חתוכים לשניצלים דקים וארוכים (כ-6 פסי שניצל)
  • 2 כפות גדושות חרדל
  • 2 חלמונים
  • כ-6 פרוסות חזה אווז מעושן (פרוסות חזה אווז כמספר פסי השניצל)
  • 3-2 מלפפונים חתוכים לרצועות
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. מכינים בלילה חלקה מהחלמונים והחרדל. מפזרים על גבי ריבוע של ניילון נצמד קצת פלפל גרוס , מניחים על הניילון הנצמד המפולפל פס שניצל.
  2. מורחים כל פס שניצל בשכבה נדיבה של בלילת החלמון והחרדל, מניחים על על כל שניצל מרוח פרוסת חזה אווז מעושן, מניחים בקצה השניצל לרוחבו פס מלפפון חמוץ.
  3. בעזרת הניילון הנצמד מגלגלים הכול יחד לגליל.
  4. מהדקים את הגליל הממולא בניילון הנצמד וסוגרים משני הצדדים כמו סוכרייה.
  5. מכניסים למקרר לשעתיים או למקפיא לשעה.
  6. מוציאים מהמקפיא, מסירים את הניילון הנצמד ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה. אפשר להגיש עם רוטב של חרדל ומיונז.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר