לחמין זה לא מוסיפים נוזלים – זו אינה טעות.

מתכון של איתן רביב מנתניה.

מרכיבים (5-4 סועדים)

  • 1/2 ק"ג מקרוני (או ספגטי או אטריות)
  • נתחי עוף כמספר הסועדים
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית זנגביל יבש וטחון
  • 1 כפית פלפל שחר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • תפוחי אדמה כמספר הסועדים
  • ביצים קשות כמספר הסועדים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את המקרוני חצי בישול במים עם כף מלח גס.
  2. מסננים מהמים ומכניסים לקערה.
  3. מתבלים את חלקי העוף ומטגנים אותם במחבת עם חלק משמן הזית עד שהם מזהיבים יפה מכל הצדדים.
  4. מוציאים את חלקי העוף מהמחבת ומעבירים אותם לצלחת.
  5. מוסיפים למחבת שבה טיגנו את חלקי העוף את התבלינים ושארית השמן ומבשלים על אש קטנה 2-1 דקות תוך ערבוב וקרצוף תחתית המחבת בכף עץ.
  6. יוצקים את השמן המתובל על המקרוני ומערבבים.
  7. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ, ומניחים אותן בתחתית סיר החמין.
  8. מסדרים את חלקי העוף על תפוחי האדמה, ועורמים עליהם את המקרוני. מניחים את הביצים הקשות על המקרוני. מכסים את הסיר בפלסטיק נצמד, כך שיהיה אטום לחלוטין, ופורשים מעליו נייר אלומיניום להגנה מפני חום התנור.
  9. אופים כל הלילה בטמפרטורה של 100-90 מעלות.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר