מתכון של איציק לוי מאמירים.
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 30 גרם סוכר
- 20 גרם מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב. אפשר לעשות את זה במקסר עם וו לישה.
- משמנים קערה, מכניסים לתוכה את הבצק מכסים היטב בניילון ומכניסים למקרר עד למחרת (הבצק תופח בקערה).
- למחרת מוציאים את קערת הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים שווים.
- לשים היטב את כל ארבעת החלקים ויוצרים מכל חלק פיתה עגולה או אליפסה גדולה.
- נותנים לפיתות לתפוח היטב ואז לוחצים עם האצבעות על פני כל הפיתה כך שהיא לא תעלה ותתפח ללחם.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כרבע שעה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר