מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 1 כוס סוכר חום
- 4 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- גרדה מקליפות של 2 לימונים
- 4 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים
- 1 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט
- ½ 1 כוסות מים פושרים
- ביצה טרופה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים.
- מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והמים ולשים במהירות נמוכה 6-5 דקות.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
- מכסים את הבצק, מניחים אותו במקום חמים ונותנים לו לתפוח היטב.
- כשהבצק תפח היטב לשים אותו שוב כמה דקות.
- מחלקים את הבצק ל–2 או יותר חלקים, יוצרים ככרות או לחמניות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ונותנים לכיכרות או ללחמניות לתפוח שוב.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה עלי רוזמרין לקישוט.
- אופים בחום בינוני (180 מעלות) 35 דקות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר