מתכון של שמואל שלום מעפולה.

מרכיבים

  • 1 ק"ג ירקות חתוכים: כרוב, כרובית, גזר, סלרי, גמבה ומלפפונים.
  • 5 כוסות מים
  • 1 כוס + 1/4 כוס חומץ
  • 2-1 כפות מלח
  • 2-1 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1/3 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. בסיר מחממים את המים עם כוס החומץ.
  2. כשהנוזלים רותחים מוסיפים את הירקות לסיר זה אחר זה לפי דרגת הקושי של הירקות - מתחילים בירקות הקשים ומסיימים בירקות הרכים (תחילה הגזר ואחר כך את הכרוב, הכרובית, הסלרי, הגמבה ולבסוף המלפפונים).
  3. מכבים את האש ומשאירים את הירקות בסיר 10 דקות.
  4. מסננים את הירקות מהנוזלים ומכניסים אותם לקערה.
  5. מפזרים על הירקות שבקערה את המלח, הסוכר והקרי ומערבבים קלות.
  6. יוצקים מעל את רבע כוס החומץ והלימון ומערבבים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר