מתכון של דליה ברוך מעפולה עלית.

מרכיבים

  • 3-2 לפתות קלופות, חצויות ופרוסות
  • 1 ראש סלק, קלוף, חצוי ופרוס
  • 1 פלפל חריף
  • 4-3 שיני שום (לא חובה)
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה

  1. מסדרים בצנצנת את פרוסות הלפת, הסלק, הפלפל החריף והשום ומסיימים בגבעולי הסלרי.
  2. מערבבים את המים והמלח ויוצקים על הירקות עד שהנוזלים מכסים אותם לגמרי. סוגרים את הצנצנת ומניחים לכמה ימים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר