מתכון של אילנה נחמיאס מצפת.
מרכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (6-5 תפוחי אדמה)
- 1ביצה
- 1/2 כפית מלח
- ½ 3 כוסות קמח
- 45-40 שזיפים מיובשים מגולענים
- 3/4 כוס פירורי לחם או קמח מצה
- 3 כפות סוכר
- מלח לבישול
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח עד שהם רכים אבל לא מתפוררים.
- מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומועכים היטב למחית חלקה. מוסיפים את הביצה ומבליעים אותה היטב במחית.
- מוסיפים את הקמח חלקים חלקים ולשים עד לקבלת בצק חלק, רך ונעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק לשניים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי של כ-4 ס"מ.
- חותכים פרוסות ברוחב של 2-½ 1 ס"מ, ממלאים כל פרוסה בשזיף מיובש ומגלגלים לכדור.
- מבשלים כל כמה כדורים ממולאים יחד במי מלח כ-10 דקות, עד שהכדורים צפים. מסננים מהמים ומקררים.
- מחממים במחבת את פירורי הלחם (או קמח המצה) תוך ערבוב, עד שהתערובת מזהיבה.
- מגלגלים את הכדורים בתערובת פירורי הלחם ומגישים.