מתכון של אילנה נחמיאס מצפת.

מרכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (6-5 תפוחי אדמה)
  • 1ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • ½ 3 כוסות קמח
  • 45-40 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 3/4 כוס פירורי לחם או קמח מצה
  • 3 כפות סוכר
  • מלח לבישול

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח עד שהם רכים אבל לא מתפוררים.
  2. מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומועכים היטב למחית חלקה. מוסיפים את הביצה ומבליעים אותה היטב במחית.
  3. מוסיפים את הקמח חלקים חלקים ולשים עד לקבלת בצק חלק, רך ונעים לעבודה.
  4. מחלקים את הבצק לשניים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי של כ-4 ס"מ.
  5. חותכים פרוסות ברוחב של 2-½ 1 ס"מ, ממלאים כל פרוסה בשזיף מיובש ומגלגלים לכדור.
  6. מבשלים כל כמה כדורים ממולאים יחד במי מלח כ-10 דקות, עד שהכדורים צפים. מסננים מהמים ומקררים.
  7. מחממים במחבת את פירורי הלחם (או קמח המצה) תוך ערבוב, עד שהתערובת מזהיבה.
  8. מגלגלים את הכדורים בתערובת פירורי הלחם ומגישים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר