מרכיבים

  • 1 כרובית מופרדת לפרחים
  • 1 כף אבקת מרק עוף או מלח
  • 3-2 ביצים טרופות
  • 1 כוס קמח
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות שום כתוש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף כורכום
  • מיץ מלימון שלם
  • לימון פרוס לפרוסות

אופן ההכנה

  1. מבשלים את פרחי הכרובית במים עם כף אבקת מרק עוף או מלח, עד שהכרובית מבושלת חלקית.
  2. מסננים מהנוזלים, טובלים כל פרח כרובית בבלילת הביצים, מצפים בקמח ומטגנים בשמן עד להזהבה קלה מכל הצדדים.
  3. מעבירים את פרחי הכרובית המטוגנת לסיר, מוסיפים מים עד מחצית מגובה הכרובית שבסיר, מוסיפים את השום הכתוש, מיץ הלימון, פרוסות הלימון והתבלינים.
  4. מביאים את הנוזלים בסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות. חשוב להפוך את הכרובית בסיר תוך כדי הבישול לפחות פעם אחת.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר