מתכון של פרנסיס מילר מעין הנציב.

מרכיבים

  • 3 חצילים
  • 2 כפות מלח גס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 200 גרם גבינת פרומעז (או כל גבינת עזים שמנה אחרת)

רוטב

  • 4 עגבניות
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית שטוחה סוכר

אופן ההכנה

  1. פורסים את החצילים לפרוסות אלכסוניות, מפזרים על הפרוסות מלח גס ומשהים לחצי שעה.
  2. מנערים את פרוסות החצילים מעודפי הנוזלים והמלח ומטגנים אותן בשמן זית (או שמברישים בשמן ואופים בתנור).
  3. חותכים את הגבינה לפרוסות, מניחים פרוסה בקצה פרוסת חציל ומגלגלים. מניחים את גלילי החצילים הממולאים בתבנית חסינת חום.
  4. טובלים את העגבניות במים רותחים, קולפים וקוצצים אותן. מכניסים את העגבניות הקצוצות לסיר עם השום הקצוץ ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שנוצרת עיסה סמיכה למדי.
  5. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עוד דקה או שתיים.
  6. יוצקים את רוטב העגבניות על גלילי החצילים הממולאים, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כרבע שעה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר