מרכיבים
- 250 גרם בשר עוף טחון
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 250 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ דק דק (אפשר טחון)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 גמבה גדולה קצוצה דק
- קצת שמן לטיגון (7-5 כפות)
- מלח ופלפל שחור
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
- 8-5 ביצים קשות
אופן ההכנה
- מטגנים יחד את הבצל והגמבה עד שהבצל הופך שקוף וגמיש ומראה סימנים ראשונים של הזהבה.
- מערבבים יחד בקערה את כל המצרכים למעט הביצים הקשות, יחד עם תכולת המחבת. מתבלים במלח ופלפל.
- עוטפים כל ביצה בתערובת הבשרים ויוצרים כדור ממולא בביצה קשה.
- מניחים את הכדורים בתבנית אפיה (או פיירקס) ומכסים בנייר כסף.
- אופים בתנור בחום בינוני במשך 30-20 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר