מרכיבים

  • 250 גרם בשר עוף טחון
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ דק דק (אפשר טחון)
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 גמבה גדולה קצוצה דק
  • קצת שמן לטיגון (7-5 כפות)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
  • 8-5 ביצים קשות

אופן ההכנה

  1. מטגנים יחד את הבצל והגמבה עד שהבצל הופך שקוף וגמיש ומראה סימנים ראשונים של הזהבה.
  2. מערבבים יחד בקערה את כל המצרכים למעט הביצים הקשות, יחד עם תכולת המחבת. מתבלים במלח ופלפל.
  3. עוטפים כל ביצה בתערובת הבשרים ויוצרים כדור ממולא בביצה קשה.
  4. מניחים את הכדורים בתבנית אפיה (או פיירקס) ומכסים בנייר כסף.
  5. אופים בתנור בחום בינוני במשך 30-20 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר