פריטטה היא מעין פשטידה שמכינים במחבת, ללא בצק וללא גבינה. פירוש המילה באיטלקית הוא "חביתה".

מרכיבים (8-6 מנות)

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 גמבות בצבעים שונים, חתוכות לרצועות
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
  • 1 גזר קטן, קלוף
  • 6 ביצים טרופות
  • 6 זיתים מגולענים וחצויים
  • 2 עגבניות מיובשות שרויות בשמן, חתוכות לרצועות
  • מלח, פלפל שחור
  • שבבי פלפל צ'ילי
  • לקישוט - פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה

אופן ההכנה

  1. מחממים רבע כוס שמן זית במחבת ומטגנים את הגמבות כ-12 דקות על אש בינונית, עד שיתרככו אך לא לגמרי ומוציאים לקערה.
  2. מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את השום לטיגון קל ומוסיפים לקערה. במקביל מרככים את הגזר ותפוחי האדמה על ידי בישול במים או במיקרוגל, פורסים אותם ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הביצים, הזיתים, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים.
  4. מנגבים את המחבת היטב במגבת נייר ויוצקים פנימה את התערובת. מטגנים על אש נמוכה, במחבת מכוסה כ-15 דקות או עד שהחלק התחתון מזהיב והעליון מתייבש. מטלטלים את המחבת מפעם לפעם למניעת הידבקות.
  5. מניחים על המחבת צלחת גדולה והופכים עליה את הפריטטה. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים עוד כמה דקות.

טיפים
  • כדי להימנע מטעם חרוך וכדי להקל את הכנת הפריטטה, מומלץ לנגב את המחבת היטב במגבת נייר לפני שיוצקים לתוכה את תערובת הירקות והביצים.
  • אם לא רוצים להפוך את הפריטטה, אפשר לשים אותה מתחת לגריל כך שתספוג חום עליון, תתיבש ותזהיב. אפשר להשתמש בשיטה זו רק אם יש למחבת ידית חסינת חום.