פריטטה היא מעין פשטידה שמכינים במחבת, ללא בצק וללא גבינה. פירוש המילה באיטלקית הוא "חביתה".
מרכיבים (8-6 מנות)
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 גמבות בצבעים שונים, חתוכות לרצועות
- 1 בצל בינוני, פרוס דק
- 3 שיני שום, פרוסות
- 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
- 1 גזר קטן, קלוף
- 6 ביצים טרופות
- 6 זיתים מגולענים וחצויים
- 2 עגבניות מיובשות שרויות בשמן, חתוכות לרצועות
- מלח, פלפל שחור
- שבבי פלפל צ'ילי
- לקישוט - פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה
אופן ההכנה
- מחממים רבע כוס שמן זית במחבת ומטגנים את הגמבות כ-12 דקות על אש בינונית, עד שיתרככו אך לא לגמרי ומוציאים לקערה.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את השום לטיגון קל ומוסיפים לקערה. במקביל מרככים את הגזר ותפוחי האדמה על ידי בישול במים או במיקרוגל, פורסים אותם ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הביצים, הזיתים, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים.
- מנגבים את המחבת היטב במגבת נייר ויוצקים פנימה את התערובת. מטגנים על אש נמוכה, במחבת מכוסה כ-15 דקות או עד שהחלק התחתון מזהיב והעליון מתייבש. מטלטלים את המחבת מפעם לפעם למניעת הידבקות.
- מניחים על המחבת צלחת גדולה והופכים עליה את הפריטטה. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים עוד כמה דקות.
- כדי להימנע מטעם חרוך וכדי להקל את הכנת הפריטטה, מומלץ לנגב את המחבת היטב במגבת נייר לפני שיוצקים לתוכה את תערובת הירקות והביצים.
- אם לא רוצים להפוך את הפריטטה, אפשר לשים אותה מתחת לגריל כך שתספוג חום עליון, תתיבש ותזהיב. אפשר להשתמש בשיטה זו רק אם יש למחבת ידית חסינת חום.