מרכיבים (2 מנות)
- 4 פטריות שיטקה חתוכות לרבעים
- אצות קומבו (אצות ים שחורות, 7 ס"מ רוחב, 15 ס"מ אורך)
- 20 גרם שורש לוטוס מיובש
- חומץ אורז
- 1 כוס בוניטו (פתיתי דג פלמידה מיובשים)
- 50 גרם גזר חתוך לפרוסות אלכסוניות
- 50 גרם שורש במבוק חתוך לפרוסות ברוחב 1 ס"מ
- 300 גרם (2-3) תפוחי אדמה גמדיים חתוכים לקוביות גדולות
- 2 כפות סאקה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות סויה
- קורט מלח
- 1 כף מירין
- 6 יחידות אפונה סינית או שעועית ירוקה טריה חתוכה לשלוש
אופן ההכנה
- משרים את פטריות השיטקה במים חמים כשהכיפה פונה מעלה, למשך שעתיים-שלוש.
- משרים את אצות הקומבו במי ברז למשך כשעתיים, עד שהן מתנפחות.
- משרים את שורש הלוטוס במים עם חומץ אורז כשעה עד שהוא סופג את המים.
- מכינים ציר יפני: מבשלים את פתיתי הבוניטו במים רותחים במשך כ-2 דקות. מורידים מהאש ונותנים לבוניטו לשקוע. מסננים.
- שמים בסיר את המים שבהם הושרו אצות הקומבו יחד עם 2 כוסות ציר יפני. מניחים על אש בינונית.
- מוסיפים את כל הירקות (מלבד האפונה הסינית) ואת הקומבו לסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הסאקה והסוכר ומבשלים כעשר דקות.
- מוסיפים את הסויה וקורט מלח, ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה נוספת.
- מוסיפים את המירין, מבשלים 5 דקות נוספות ומורידים מהאש. ממתינים 10 דקות כדי שהמנה תצטנן מעט.
- בזמן שהמנה מצטננת חולטים את האפונה במשך 2 דקות במים רותחים. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול.
- מוסיפים לתבשיל את האפונה החלוטה, ומגישים עם אורז.