מרכיבים (4 מנות)

  • 1 חבילה (‭500‬ גרם) פסטה קצרה, רצוי בצורת קונכיות
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 גליל (‭200‬ גרם) גבינת עזים, פרוסה
  • 1 כוס זיתים שחורים, חצויים ומגולענים
  • מלח פלפל שחור
  • 2 כוסות עלי ארוגולה, שטופים
  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • 4־5 כפות גבינת פרמזן מגוררת, או חתוכה לרצועות דקות

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים עד שהיא כמעט מוכנה אבל עדיין קצת קשה. מסננים.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את השום עד הזהבה קלה. מוסיפים למחבת את גבינת העזים ומטגנים תוך בחישה עד שהגבינה נמסה. מוסיפים את הזיתים, מלח ופלפל שחור, מוסיפים גם את הפסטה המסוננת ומערבבים. מכבים את להבת הכיריים, מוסיפים את הארוגולה והצנוברים ומערבבים.
  3. ההגשה: מחלקים למנות. מפזרים על כל מנה את גבינת הפרמזן ומגישים מיד.