סלרי עלים וגבעולים הם מקור נפלא לסיבים תזונתיים המפעילים את מערכת העיכול, וגם לברזל. בנוסף, הם בנק של פיטוכימיקלים שונים כולל לוטאין (המגן על העיניים מנזקי השמש),‬ קרוטנים, וויטמין ‭.K‬ הרפואה המשלימה ממליצה על הסלרי כמזון התורם להפחתת רמות לחץ דם גבוהות.

הכנה (4 מנות)

  • 1 עוף שלם במשקל ‭1 1/2‬ ק"ג
  • 1 כפית סומאק טחון (להשיג בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השיווק)
  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • 8 גבעולי סלרי נקיים מעלים, חתוכים לקטעים באורך 6 ס"מ
  • 3 כפות עלי סלרי קצוצים
  • 6 שיני שום, קלופות בשלמותן
  • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 2 גבעולי זעתר או תימין טריים
  • מיץ מ-1 לימון גדול
  • 2 עלי דפנה
  • 3 פרוסות לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (‭190‬ מעלות)
  2. מתבלים את העוף בסומאק, במלח ובפלפל ומניחים בשקית צלייה
  3. שמים בקערה את כל הירקות והתבלינים ומערבבים. ממלאים את חלל העוף בירקות ומניחים את שאר הירקות בתחתית השקית. סוגרים את השקית ומניחים בתבנית אפייה. בעזרת קיסם, מנקבים 2 חורים בחלק העליון של השקית. אופים כשעה.
  4. ההגשה: מעבירים את תוכן השקית לכלי הגשה בעל שוליים גבוהים, ומגישים חם.