מרכיבים (6 מנות)

לתבשיל

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 4 קישואים, פרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 1 כוס זיתים שחורים (רצוי מזן קלמטה) מגולענים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ענפי טימין
  • 1 כפית דבש
  • 3 עגבניות בשלות, פרוסות בעובי 2 ס"מ

לסלמון

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מ-‭1/2‬ לימון
  • 6 פילטים של סלמון, במשקל 150 גרם כ"א
  • 2 ענפי טימין
  • להגשה
  • פלחי לימון

אופן ההכנה

התבשיל

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (‭200‬ מעלות) במצב גריל.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים קצרות (מקפידים שהוא לא ייחרך).‬
  4. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כדקה מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הזיתים, המלח, הפלפל, הדבש, ענפי הטימין ו-2 כפות מים. מבשלים מעל להבה בינונית כמה דקות, עד שהקישואים, הבצל והזיתים רכים. מסירים מהכיריים.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומניחים בה את פרוסות העגבניות. מניחים מלמעלה את תוכן המחבת: מסדרים את הקישואים, הבצל והזיתים בשכבה אחידה בתבנית, ומוסיפים גם את ענפי הטימין מהמחבת.

הסלמון

  1. מערבבים בקערה את השמן, החרדל, הדבש, המלח, הפלפל והלימון ומושחים את נתחי הסלמון.
  2. מניחים את נתחי הסלמון על מצע הירקות שבתבנית, מניחים עליהם שני ענפי טימין נוספים (אפשר לפורר קצת את העלים מלמעלה) וצולים בתנור ‭12-10‬ דקות, עד שהסלמון משנה את צבעו לבהיר יותר, נאטם, וחלקו העליון מזהיב מאוד.

הגשה

  1. מגישים את נתחי הסלמון עם הירקות שבתבנית ועם פלחי הלימון.