מרכיבים (6 מנות)
לתבשיל
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 4 קישואים, פרוסים בעובי 1 ס"מ
- 1 כוס זיתים שחורים (רצוי מזן קלמטה) מגולענים
- מלח
- פלפל שחור
- 2 ענפי טימין
- 1 כפית דבש
- 3 עגבניות בשלות, פרוסות בעובי 2 ס"מ
לסלמון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חרדל
- 1 כף דבש
- מלח
- פלפל שחור
- מיץ מ-1/2 לימון
- 6 פילטים של סלמון, במשקל 150 גרם כ"א
- 2 ענפי טימין
- להגשה
- פלחי לימון
אופן ההכנה
התבשיל
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) במצב גריל.
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים קצרות (מקפידים שהוא לא ייחרך).
- מוסיפים את הקישואים ומטגנים כדקה מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הזיתים, המלח, הפלפל, הדבש, ענפי הטימין ו-2 כפות מים. מבשלים מעל להבה בינונית כמה דקות, עד שהקישואים, הבצל והזיתים רכים. מסירים מהכיריים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומניחים בה את פרוסות העגבניות. מניחים מלמעלה את תוכן המחבת: מסדרים את הקישואים, הבצל והזיתים בשכבה אחידה בתבנית, ומוסיפים גם את ענפי הטימין מהמחבת.
הסלמון
- מערבבים בקערה את השמן, החרדל, הדבש, המלח, הפלפל והלימון ומושחים את נתחי הסלמון.
- מניחים את נתחי הסלמון על מצע הירקות שבתבנית, מניחים עליהם שני ענפי טימין נוספים (אפשר לפורר קצת את העלים מלמעלה) וצולים בתנור 12-10 דקות, עד שהסלמון משנה את צבעו לבהיר יותר, נאטם, וחלקו העליון מזהיב מאוד.
הגשה
- מגישים את נתחי הסלמון עם הירקות שבתבנית ועם פלחי הלימון.