פרי התמרהינדי מתמחה בהפעלת מערכת העיכול, ושילובו עם האורז מונע את השפעתו על מערכת העיכול, המתבטאת לפעמים בעצירות אצל אנשים מסוימים.

מרכיבים (4 מנות)

לאורז

  • ‭1 1/2‬ כוסות אורז יסמין
  • ‭2 1/4‬ כוסות מים רותחים
  • ‭1/2‬ כפית מלח

לרוטב

  • 1 כף משחת תמרהינדי לא מומתקת (להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות המזרח הרחוק)
  • ‭4-2‬ שיני שום, כתושות
  • 4 כפות סויה (רצוי מסוג תמרי, להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות המזרח הרחוק)
  • 4 כפות מים

לירקות

  • 2 גזרים קלופים, חצויים לאורכם
  • 1 גמבה אדומה, גדולה
  • 4 תרמילי שעועית רחבה, נקיים מקצוות
  • 2 מלפפונים (או קישואים) בקליפתם, חצויים ונטולי גרעינים
  • 2 בצלים ירוקים - החלק הלבן וקצת מהירוק
  • 2-1 כפות שמן (רצוי קנולה)

להגשה

  • 1 כף בוטנים, קלויים וגרוסים

אופן ההכנה

  1. האורז: שמים את האורז, המים והמלח בסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות. מכבים ומשהים עוד 10 דקות עד לפתיחת הסיר.
  2. הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית ומניחים בצד.
  3. הירקות: קוצצים את כל הירקות באלכסון לרוחב, לקטעים ברוחב 1/2-1 ס"מ.
  4. מחממים ווק או מחבת רחבה, מומלץ עם ציפוי טפלון (כדי להשתמש בכמות שמן מינימאלית). מוסיפים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים למחבת את הירקות תוך ערבוב, כל אחד בנפרד, ומטגנים כל אחד כחצי דקה, לפני שמוסיפים את הירק הבא: הגזר, הגמבה, המלפפונים (או הקישואים) והבצל הירוק. את האורז והרוטב מכניסים לסיר ומערבבים.
  5. ההגשה: שמים בקערות הגשה, זורים את הבוטנים ומגישים.