מנה שהכנתה מהירה מאוד, הודות לשימוש בחומוס ותרד קפואים ומופשרים. כדאי להתאמץ למצוא טימין לימוני בשווקים או במשתלות: בלעדיו זה לא אותו דבר‭.

מרכיבים (4 מנות)

  • 5 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4-6 שיני שום גדולות פרוסות
  • 8-10 גבעולי טימין לימוני או רגיל
  • 2-3 כוסות פולי חומוס קפואים מופשרים
  • 3 כוסות תרד קפוא מופשר וסחוט (2 חבילות של 800 גרם), קצוץ
  • מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
  • 250 גרם פסטה קצרה מקמח מלא
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי או לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים קלות. בינתיים מחממים 3 כפות מהשמן במחבת גדולה.
  2. מוסיפים למחבת את השום וגבעולי הטימין. מקפיצים דקה, מוסיפים חומוס ומבשלים דקה עד שהחומוס חם.
  3. מוסיפים תרד, מלח ופלפל ומבשלים עוד דקה תוך כדי ערבוב מתמיד (התרד יהיה קצת גושי: נסו לפורר את הגושים בעזרת הכף).‬ אם התרד נדבק לתחתית הסיר, מוסיפים מעט מים רותחים.
  4. מבשלים את הפסטה מסננים ומערבבים עם שארית השמן מעבירים לקערה מוסיפים את תערובת החומוס והתרד ואת השום וגבעולי התימין ומערבבים היטב מגישים מיד.

טיפ

איך מונעים מעלי התרד לנבול? הרתיחו את התרד 2 דקות והעבירו מיד לקערה עם מי קרח. הספיגו את העלים במגבת נייר, יבשו אותם היטב והעבירו לשקית ניילון אטומה ומשם למקפיא עד לשימוש.