אפשר להכין על האש או במחבת פסים.
מרכיבים (4 מנות)
- 4 יחידות פילה דג ים (כמו פלמידה) שטופות ומיובשות
- מיץ מלימון גדול
- ½ כוס יין לבן (לא חובה)
- פלפל שחור
- קורט מלח ים
- 6 כפות יוגורט
- ¼ כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- ¼ כפית שום כתוש
- מיץ מ-½ לימון
- ½ כף שמן זית
לקישוט
- פטרוזיליה או אורגנו יבש
אופן ההכנה
- מניחים את הפילטים בכלי מזכוכית. יוצקים עליהם מיץ לימון ויין (אם רוצים). מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח. משרים לפחות 15 דקות, רצוי שעה.
- מחממים את הגריל בתנור או במחבת פסים משומנת במעט שמן זית. מכניסים את הפילטים ומבשלים־מטגנים 3־4 דקות מכל צד (אם רוצים, מברישים במברשת נקייה במעט יין לבן). מוציאים לצלחות הגשה.
- יוצקים כף וחצי יוגורט על כל נתח דג. מערבבים פפריקה ושום כתוש ומפזרים למעלה. מזליפים מיץ לימון ושמן זית ומפזרים מעט פטרוזיליה יבשה או אורגנו יבש.