מרינדה ים תיכונית מוכרת ואהובה במיוחד.
מרכיבים (6 מנות)
לעוף
- 6 כרעי עוף בגודל בינוני
למרינדה
- ½ כוס מיץ לימון טרי
- 1 כפית מלח, או לפי הטעם
- ½ כפית פלפל שחור, גרוס טרי
- 3-4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- עלים מ 3 גבעולי רוזמרין קצוצים גס
- ½ כוס שמן זית
- 1 לימון פרוס עבה
אופן ההכנה
- מניחים את נתחי העוף בתבנית חסינת חום.
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמלח עד שהמלח נמס. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. יוצקים את המרינדה על העוף שבתבנית. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עד 12 שעות). הופכים מדי פעם את הנתחים בתוך המרינדה.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, מסירים את המכסה ומביאים לטמפרטורת החדר. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות).
- הופכים את העופות בתבנית כך שהעור כלפי מעלה. מכניסים את התבנית לתנור החם וצולים עד שהעוף משחים היטב, כ־45 דקות. מגישים חם.
טיפ
- מתאים גם לדגים, ירקות, טופו וסייטן.