מרינדה ים תיכונית מוכרת ואהובה במיוחד.

מרכיבים (6 מנות)

לעוף

  • 6 כרעי עוף בגודל בינוני

למרינדה

  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית מלח, או לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל שחור, גרוס טרי
  • 3-4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • עלים מ 3 גבעולי רוזמרין קצוצים גס
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 לימון פרוס עבה

אופן ההכנה

  1. מניחים את נתחי העוף בתבנית חסינת חום.
  2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמלח עד שהמלח נמס. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. יוצקים את המרינדה על העוף שבתבנית. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עד 12 שעות).‬ הופכים מדי פעם את הנתחים בתוך המרינדה.
  3. מוציאים את התבנית מהמקרר, מסירים את המכסה ומביאים לטמפרטורת החדר. מחממים את התנור לחום גבוה (‭210 מעלות).
  4. הופכים את העופות בתבנית כך שהעור כלפי מעלה. מכניסים את התבנית לתנור החם וצולים עד שהעוף משחים היטב, כ־45 דקות. מגישים חם.

טיפ

  • מתאים גם לדגים, ירקות, טופו וסייטן.