מרכיבים (2 מנות)

  • ½ ק"ג פילה סלמון טרי (או קפוא ומופשר)
  • 1 כף שמן זית
  • כף מלח
  • כף פלפל לבן
  • 2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 5 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 מנגו בשל ומוצק חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות עלי כוסברה או בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  1. שוטפים ומייבשים את הדג. להכנת פילטים, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ (אין להוריד את העור‭.(‬ לשיפודים, מקלפים את העור מתחתית הפילה. מסירים את החלק הדק מקצה אחד כדי ליצור מלבן. חותכים לאורך ולרוחב לקוביות גדולות (בערך ‭.(15‬ משפדים ‭4-3‬ חתיכות על כל שיפוד.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הפילטים או השיפודים ומתבלים בקורט מלח ופלפל לבן. צולים ‭3-2‬ דקות מכל צד או לפי הטעם.
  3. בינתיים מערבבים בקערית קטנה חרדל, סילאן וחומץ. יוצקים את הרוטב לסיר, מנמיכים את האש ומבשלים רק עד שהרוטב מבעבע ומסמיך (בישול יתר גורם לרוטב להתקשות‭.(‬ מוציאים את הנתחים. מגישים לצד כמה כפות מהרוטב וקוביות מנגו ומפזרים מעל כוסברה.