מרכיבים (10-8 מנות)

לסלט

  • 1/2 ראש כרוב לבן, פרוס דק
  • 2 חופנים של שעועית ירוקה, טרייה או מאודה
  • 1 ראש ברוקולי מפורק, טרי או מאודה
  • 1 חבילת נבטים סיניים
  • 1 קוביית טופו, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים קשות, פרוסות
  • 2-1 כפות שמן שומשום בכבישה קרה

לרוטב בוטנים

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים נקייה ללא תוספות
  • 1 בצל שאלוט
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כוסברה יבשה
  • 1/2 כף דבש
  • 1 כפית רוטב סויה

לקישוט (לא חובה)

  • 1/2 כוס זרעי חמניות קלויים, בוטנים, פקאנים, צימוקים
  • פרוסת תפוחי עץ (משוחות במיץ לימון)
  • רבעי לימון
  • פרוסות תפוזים

אופן ההכנה

  1. מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון.
  2. מעבירים לסיר ומחממים תוך כדי בחישה, רק עד שהרוטב חם באופן אחיד (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים‭.(‬
  3. מסדרים את הירקות, הטופו והביצים על מגש. יוצקים את הרוטב, או מגישים אותו בקערית. מסדרים את הקישוטים בצלוחיות קטנות סביב המגש.

גיוון

  • מכינים את קוביות הטופו כמו את רצועות העוף במתכון של סלט העוף בשומשום: טובלים את הטופו בקמח מצה עם שומשום ומטגנים.