בבוקר מערבבים ומשרים, בערב מוציאים וצולים: האוכל מקבל שדרוג, ואנחנו - חיים קלים במטבח. המרינדה מתאימה גם לנתחי חזה עוף (השריה קצרה),‬ כרעי עוף (השריה ארוכה יותר), ירקות, טופו וסייטן.

מרכיבים (4 מנות)

לדגים

  • 8 יחידות פילה דג (כמו דניס או אמנון), עם עור וללא עצמות
  • 2 כפות שמן זית

למרינדה

  • 3 כוסות מיץ תפוזים טרי
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • ½ כוס מיץ ליים (או ¼ כוס מיץ לימון)
  • 1 חופן רצועות דקות של קליפות תפוז ולימון
  • 3 כפות דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כפית כמון טחון
  • 1 כפית גרגרי כוסברה שלמים, מעוכים קלות
  • ½ כפית גרגרי פלפל שחור גרוס גס
  • ½ כפית שבבי צ'ילי
  • 1 כפית מלח ים גס
  • ½ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את המרינדה: מניחים בקערה גדולה את כל חומרי המרינדה חוץ מ־‭1/2‬ כוס שמן זית. מערבבים עד שהדבש והמלח נמסים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את נתחי הדג למרינדה ויוצקים מעל 1/2 כוס שמן זית. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עד 5 שעות)‭ .
  2. מוציאים את נתחי הדגים מהמרינדה ומייבשים אותם היטב במגבות נייר. יוצקים את המרינדה לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה, או עד שהכמות מצטמצמת בחצי. מסננים דרך מסננת דקה ושומרים.
  3. מחממים את התנור לחום עליון גבוה (גריל). מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומברישים בכף שמן. מניחים בתבנית את הדגים ומברישים אותם בכף השמן הנותרת.
  4. צולים כ־10 דקות, או עד שהדגים מוכנים. מגישים עם הרוטב החם בצד.