את המתכון לתבשיל המרוקאי הטעים הזה קיבלתי מאמה של חברתי המקסימה קרן. בהנחיות היא כתבה במפורש "שימוש בעגבניות טריות בלבד - לא רסק עגבניות משום צורה" - אז ברור שהקשבתי בקולה.

הכנת המנה קלה, ואת השילוב של עוף, זיתים ורוטב עגבניות גם הילדים אוהבים (כלומר, בימים שבהם הם מחליטים שהם אוהבים מאכלים שמבושלים ברוטב...)

מתכוני עוף נוספים בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

  • 1 קופסת שימורים של זיתים ירוקים ללא גלעינים
  • שמן לטיגון
  • 4-5 כרעי עוף מחולקות
  • 6 שיני שום כתושות
  • 7-6 עגבניות טריות, מגורדות ללא הקליפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם. אני מוסיפה מתוקה בלבד כדי שהמנה תתאים לילדים)
  • כ-1/2 כפית כמון (או יותר, לפי הטעם)
  • כ-1/2 כפית כורכום (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שמים את הזיתים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומסננים. חוזרים על הפעולה עוד כפעמיים, כדי להוציא את המליחות מהזיתים.
  2. מחממים בסיר גדול מעט שמן ומטגנים מעט את העוף מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. שמים בסיר את השום (אם צריך, מוסיפים מעט שמן) ומטגנים על אש בינונית, תוך בחישה, עד שהשום מזהיב (נזהרים שהוא לא יישרף, כי אז טעמו יהפוך למר).
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפפריקה, הכמון, הכורכום, מלח, פלפל ואת הזיתים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה עדינה.
  5. מוסיפים את העוף, ובמידת הצורך מוסיפים כ-1/2 כוס מים (הנוזלים צריכים כמעט לכסות את העוף). מכסים ומבשלים כ-40 דקות, עד שהעוף מוכן.