את המתכון הזה קיבלתי מחברה - והקרדיט הוא לאמא שלה, סופי, שלא רוצה ששמה המלא יוזכר. המתכון מתאים להורים עסוקים, והוא בעצם ארוחת צהריים מלאה בצלחת אחת. בכל פעם שאני מכינה אותו הילדים טורפים את המנה – ועם הזמן התחלתי להכין כמות כפולה ומכופלת עבור הילד, שמעוניין לקחת את הטעים-טעים הזה גם לבית הספר.
כמובן שאפשר לשחק עם המילוי: להחליף בגבינה בולגרית, להוסיף עגבניות או זיתים – ובקיצור, כל מה שעולה על דעתכם. מי שרוצה להשקיע יכול להחליף את המלאווח בבצק של חלות.
מרכיבים
- 6 מלאווחים
- 3 קופסאות שימורים של טונה
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- חופן זיתים
- חופן גבינה צהובה מגוררת
- 2 ביצים
- ביצה טרופה, לציפוי
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- הטונה, הרסק, הזיתים, התבלינים והגבינה הצהובה, מוסיפים ביצה לתערובת.
- מניחים מהתערובת במרכז כל מלאווח ומקפלים לחצי.
- מניחים את המלאווחים בתבנית ומברישים בביצה הטרופה (כך יתקבל צבע שחום ויפה באפייה).
- אופים 20-15 דקות, עד שהמלאווחים מזהיבים.
טיפ של אמא
- הקפיאו מלאווחים ממולאים בשקית, וכך תמיד תהיה לכם ארוחה בשליפה - כל מה שצריך זה לחמם כ-10 דקות ב-160 מעלות.