המשימה שהוגדרה לי על ידי הלקוחה (להלן, בעלת הטעם המשובח) הייתה ברורה מאוד: טיפול בשלושה חללים שונים בביתה והתאמתם לייעוד חדש: חדר טלוויזיה / משפחה, חדר שינה לתאומות בנות שלוש וסוויטה לנערה מתבגרת. כל חלל שונה מרעהו בגודלו, בפונקציות שעליו למלא ובדייריו העתידיים. כל חלל מבטא בעצם פרויקט עיצובי בפני עצמו.

>> לעוד בתים יפים, לחצו כאן

שלב 1: פגישה עם בני הבית יחד ועם דיירי כל חלל בנפרד

הלקוח (להלן ה"חזק") הבהיר בכל דרך שהכי חשוב זה שבחדר הטלוויזיה תוצגנה לראווה תמונות משפחה. וגם שיהיה מספיק מקום אחסון לאלבומים, לקלסרים ולאוסף הדיסקים שלו. וגם שהמזגן ימוקם באופן שיקרר ויחמם את כל החדר בצורה שווה. וגם שתהיה לו פינת עבודה. בעלת הטעם המשובח רק ביקשה שאכניס צבע ועניין לכל חלל ושאתן לעצמי להיות עצמי בלי להיגרר אחר ההעדפות הטבעיות שלה לכל מה שסולידי ואפור (זה לא היה קשה).

המתבגרת אמרה שהיא רוצה אמבטיה ושחשוב לה שהסוויטה לא תהיה יפה מדי. אני הבנתי מזה שצריך שיהיו גם פריטים ישנים, משוק הפשפשים למשל, וגם מהחדר הקודם שלה, כך שהמראה ובעיקר ההרגשה לא יהיו מלוקקים ועשויים מדי.

המתיקות של בנות השלוש ניצחה. אחרי שהייה קצרה במחיצת התלתלים הבלונדיניים שלהן, היה ברור שאשאב כאן לקלישאות עיצוביות דביקות שמעורב בהן חזק הצבע הוורוד, כמו גם הכפלת כל מוטיב סגנוני (תאומות, כבר אמרנו).

שלב 2: נקודת מוצא עיצובית

חייבים להתחיל ממשהו. את חדר המשפחה קיבלתי עם ספה נתונה, ספק אפורה ספק סגלגלה: רמז לרצינות של בעלת הטעם המשובח ובעיקר מצע נוח לצבעים, לחומרים ולטקסטורות שעוד יבואו. גלישה באתרי השראה (Pinterest ו־houzz.com) סיפקה את הוויז'ואל לנקודת המוצא של חדר השינה לתאומות. עם המתבגרת זה היה קצת יותר מורכב, אבל דפדוף של שעות בכמה עשרות קטלוגים של בדים וטפטים הבהירו שכחול ולבן חביבים עליה וגם דוגמאות פסים.

שלב 3: תוכניות, תקציב, לוח זמנים

תוכניות "מצב קיים" נפרשו על שולחן העבודה שלי. לכל אחת מהן הוצמדו פתקיות עם כותרות ורשימות קטנות כמו "לטפל בארונות רדיו" או "להזמין השלמת פרקט אחרי הזזת קירות בסוויטה". עוד עזרים: שרטוטים לנגרות, תמונות של גופי תאורה ותיק השראה אינטרנטי המשותף ללקוחות ולי ב־Houzz.

עריכת התוכניות ופריטתן לטבלת אקסל מפורטת המגלמת את כל המשימות לביצוע, לרבות כמויות ומידות, שמות ספקים ולוחות זמנים לצד עמודת עלויות - היא־היא החלק האהוב עליי בכל פרויקט. מבחינתי, דרך הטבלה הפנטזיה והדמיון קורמים עור וגידים ויורדים אל הקרקע, למציאות ולתכלס. מכאן הדרך למימוש קצרה ובהירה יותר ללקוחות וגם לי.

שלב 4: יוצאים לדרך

למשימה הוגדרו חודש ימים לביצוע בפועל. את הבחירות של הטקסטיל והטפטים עשינו קודם לכן, כדי לא לאבד זמן יקר בהמתנה לייבוא. הקבלן הנבחר (הקבוע, יש לומר) צויד בתוכניות ביצוע וברשימת גוונים; הנגר קיבל לידיו שרטוטים לספרייה, דלתות, שולחנות, ארונות ושידות; ובעוד שניהם היו עסוקים במשימותיהם התרוצצתי אני (לפעמים עם הלקוחה אבל בעיקר בלעדיה) בין הרפד לאיש התאורה בשוק הפשפשים, בין תופרת הווילונות לחנות הפִרזול, תוך שאני קופצת גם לביקורים תכופים בחללים המשתפצים עצמם.

נספח לשלב 4: משברים

"מה זה אם־די־אף?", שאל החזק בנימה מודאגת כשהבין שזה החומר המופיע במפרט הטכני לנגר. כאן נדרש הסבר ארוך ומלומד על אודות החומר הפופולרי ויתרונותיו. "בקטלוג הטפט נראה יותר רגוע", לחשה בעלת הטעם המשובח, ובעצם רצתה לומר "מה זה הדבר הזה על הקירות שלי?". זו תגובה צפויה וידועה למראה גלילי טפט העוטפים את החדר. בקטלוג זה באמת יותר קטן ורגוע.

שלב 5: סידור החלל וסטיילינג סופי

רכבת יבשתית של מובילים ומתקינים מרוכזת ליום אחרון של עבודה. האחד קודח מתלים למגבות, השני מתקין גוף תאורה לתקרה והשלישי גורר איתי ספה. השאר עסוקים בתיקוני צבע, פירוק אריזות ובדיקת תקינות מזגנים. פרחים רעננים המסודרים באגרטלים תופסים את מקומם בכל חלל, מצעים נמתחים וכריות נוי מוצבות בזווית מחמיאה. זה אף פעם לא מסתיים לפני חצות.

חדר טלוויזיה / משפחה

ספרייה צמודת קיר תוכננה להכיל מזגן מאחורי מסך הטלוויזיה וכן מגירות לדיסקים, מערכת, ממירים ובעיקר הרבה אחסון לאלבומים ולקלסרים מאחורי דלתות. פלטת צבעים של שחור־אדום־בורגונדי וצהוב־אוקר־חרדלי נבחרו ללוות את האפור של הספה הקיימת. להקת הצבעים הזאת הצטרפה בצורת כריות, הדום שולחני מרופד, שטיח וגוף תאורה על שולחן העבודה.

שולחן הכתיבה עשוי מסגרת פליז והפלטה העליונה שלו מחופה בעור אפור מתוח. כורסת הישיבה גם היא בגוון אפור כהה, עם קישוט של ידית פליז קבועה בגבה. אלמנטים נוספים של פליז וזהב אפשר למצוא בידיות הספרייה ובמסגרות של תמונות המשפחה. הדפסי שחור־לבן גרפיים חוזרים על עצמם בכיסוי האהיל ובשטיח. לסיום צבענו פס על הקיר בצבע לוח שהוא גם מגנט, כדי לאפשר לקטנטנות לצייר על הקיר מבלי להזיק לעיצוב החלל.

קרדיטים: נגרות ספרייה: מחמוד אניס; שולחן פליז, כיסא־כורסה, שטיח, הדום וכריות נוי: לילו הום; פִרזול: א. ישראלי

חדר שינה לתאומות

קירות החדר חופו מרצפה עד תקרה בטפט פסים בגוני ורוד־בייבי וירוק־פיסטוק. שתי מיטות יחיד בעלות גב תִלתני ו"חצאית" מוקמו במקביל זו לזו, כשביניהן מפרידים זוג ספסלים קטנים מאיקאה המשמשים כשידות צד ועליהם אהילים תואמים.

תחת הספסלים מונחות קופסאות ורודות וירוקות לאחסון חפציהן האישיים של הבנות. בקדמת המיטות ניצבים הדומים מרופדים בטקסטילים שונים. שימו לב: בחדר שולבו לא פחות מ־12 סוגים של טקסטיל בגוני ורוד וירוק, בדוגמאות ובהדפסים שונים.

קרדיטים: טפטים וטקסטילים, כולל גבי מיטה וחצאיות: קליאן; שטיח: חפצים; מצעים רקומים: לילו הום; ריפוד כורסה קיימת: פאפאדקי; שידות צד, אהילים, תאורת תקרה, שמיכות כרבול: איקאה; נגרות ארונות ודלת אמבט: מחמוד אניס; פִרזול: א. ישראלי.

סוויטה למתבגרת

החלל, של 70 מ"ר, חולק לשני חדרים עיקריים שדלת חוצה ביניהם: חדר רחצה מרווח וחלל סטודיו פתוח הכולל אזור שינה, אזור אירוח, פינת טואלט ופינת עבודה. כמובטח למתבגרת, בחלל מככבים לא מעט פריטים משומשים שעברו חידוש, החל בשולחן הכתיבה שנצבע בשחור לכבוד החדר החדש וכלה בכורסאות ובשולחן שלצד המיטה שנרכשו בשוק הפשפשים. גוני הכחול המועדפים על המתבגרת שולבו בריפוד המיטה ובטקסטילים המרפדים את הכורסאות. לפלטת הכחולים־לבנים־שחורים נוסף כתם צבע ירקרק בכיסא־כורסה שליד שולחן הכתיבה, ודווקא הוא, שנעשה בהזמנה מיוחדת, מוריד את מפלס הרצינות המהודקת של החלל ומכניס אליו מעט שובבות.

חדר הרחצה מייצג ניקיון ופשטות הבאים לידי ביטוי בגוון הלבן השולט לצד מעט אפור (ברובה שבין האריחים ובגוון הקיר שמעל לאריחים) ועץ אלון ממורק.

קרדיטים: נגרות ארון בגדים, ארון רחצה, מראה ודלתות: מחמוד אניס; טקסטילים, וילונות וטפט: קליאן; גופי תאורה: אילת תאורה; ספה: איקאה; ריפוד וחידוש כורסאות: פאפאדקי; הדום וכיסא־כורסה: לילו הום.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

עוד במגזין GOstyle:

  • כל הכללים לעיצוב הבית ברוח הפנג־שוויי