>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

עם יד על הלב, מתוך כל ערי האופנה המובילות בעולם, מילאנו נמצאת אצלנו בעדיפות אחרונה. המילים הטובות שיש לנו לומר עליה מסתכמות בשופינג, אוכל משובח וגברים יפים. יש מי שזה מספיק לו, אנחנו מעדיפים לבקר ברומא ולהוסיף על כל אלה גם ארכיטקטורה מדהימה ושלל אטרקציות נוספות. עם זאת, שבוע האופנה שנפתח היום (רביעי) בעיר, הוא הזדמנות מצוינת להיזכר בדברים הטובים שיש למילאנו להציע, עם 10 תחנות חובה שאנחנו לא מפספסים באף ביקור בה. לגזור ולשמור.

1. מלון: Diana Hotel

שרתון דיאנה הוטל אינו ממלונות הבוטיק הטרנדיים של מילאנו, אבל הוא אחד הספוטים השווים של שבוע האופנה בעיר. במלון מתקיימת מדי עונה תצוגת האופנה של גוצ'י, המהווה הזדמנות נדירה לחזות בדוגמניות ובאושיות אופנה מרכזיות, המגיחות למקום היישר מתוך לימוזינות שחורות. כמו כן, בילוי בבר המלון בשעות הערב המוקדמות יאפשר לכם להתחכך באנשי אופנה ועסקים, ומשם הדרך קצרה אל ארוחת ערב באחת ממסעדות העיר. המלון ממוקם בסמוך לגני מונטנלי, בהם תוכלו לטייל כדי לזכות במעט ירוק, בעיר שנראית כאילו נולדה מתוך הפיח. חדר זוגי במהלך שבוע האופנה יעלה לכם בממוצע כ-500 אירו ללילה.

תצוגת סתיו-חורף של גוצ'י בשבוע האופנה במילאנו (צילום: gettyimages)
תצוגת סתיו-חורף של גוצ'י בשבוע האופנה במילאנו (צילום: gettyimages)

2. בוטיק: האאוטלט של קורסו קומו 10

קומפלקס האופנה של קרלה סוזאני במילאנו, "קורסו קומו 10" (השם הוא גם הכתובת), הוא חלומו הרטוב של כל מעצב אופנה מתחיל. במקום תמצאו קודם כל את חנות הבגדים והאביזרים הטובה במדינה, לצד מסעדת שף, חנות ספרים (ע"ע חנות ספרים) וגלריה. אולם רק מעטים יודעים שבמרחק חמש דקות הליכה מהבוטיק נמצא האאוטלט שלו, ובו פריטים מעונות קודמות בהנחות של עד 90 אחוז ממחירם המקורי. חולצות טי של המעצב מרטין מרג'יאלה, למשל, תעלה כ-15 אירו, ומכנסיים של אלכסנדר מקווין, 50 אירו. כמובן שככל שמחירו המקורי של הפריט יקר יותר, גם המחיר באאוטלט עולה. שווה לבדוק.

3. בית קפה: מארק ג'ייקובס

אחרי הבר גולד של דולצ'ה וגבאנה והמלון של ג'ורג'יו ארמאני, גם מעצב האופנה מארק ג'ייקובס השיק לפני כשנה מקום משלו בעיר. בית הקפה של ג'ייקובס שוכן בצמוד לחנות החדשה שפתח למותג הצעיר Marc by Marc Jacobs, בפיאצה דל קרמינה באזור בררה האופנתי. צבעי הניאון הכחולים הצובעים את הקפה בעל המראה הפופי, מתכתבים עם סגנון העיצוב של ג'ייקובס. המקום מעוצב בפשטות, עם שולחנות עץ ארוכים מצוידים בספסלים, ובר עם כיסאות מוגבהים למעוניינים בדרינק לאחר יום עבודה. למרות שמדובר באחד הספוטים המרהיבים בעיר, אנחנו מעדיפים את בתי הקפה שלנו סולידיים יותר, כמו קפה קובה (Cova) ברחוב מונטנפוליאונה, שנוסד בשנת 1817 ומאז שומר על רמה גבוהה ורמת מחירים שערורייתית בהתאם. לבחירתכם.

ג'יאני ורסאצ'ה, 1992, עם נעמי קמפבל, קריסטן מקמנאמי, אווה הרציגובה ואפילו קרלה ברוני (צילום: rex / asap creative)
ג'יאני ורסאצ'ה, 1992, עם נעמי קמפבל, קריסטן מקמנאמי, אווה הרציגובה ואפילו קרלה ברוני (צילום: rex / asap creative)

4. בית אופנה: ורסאצ'ה

את בית האופנה ורסאצ'ה או שאוהבים או ששונאים למוות. אין באמצע. הקונצנזוס נועד לנזירות שלובשות פראדה. בית האופנה שנוסד בשנת 1978 על ידי ג'יאני ורסאצ'ה, שנרצח בשנת 1997 בביתו שבמיאמי, הצליח בארבעת העשורים האחרונים לבנות סביבו קהל לקוחות נאמן, וסגנון המשלב בין נשיות, סקסיות וכוחניות – לאו דווקא בסדר הזה. למרות שיש מי שמאשים את דונטלה ורסאצ'ה (אחותו של ג'יאני, שלקחה לידיה את המושכות של בית האופנה לאחר מותו) בטעם רע, אולם קשה להתווכח עם הקביעה שמדובר בבית אופנה המשקף באופן המוצלח ביותר את השיק האיטלקי: פיינשמקערי, נוצץ, מעט פרחי, עשוי לעילא ומקדש את הנשיות החזקה. לא בכדי פנה ג'יאני בראיון עבר אל המתחרה הגדול שלו, ג'ורג'יו ארמאני, בזו הלשון: "אתה מלביש נשים אלגנטיות ומתוחכמות, אני מלביש זונות". או במילותיה המעודנות יותר של אנה ווינטור, עורכת הווג האמריקאי: "ורסאצ'ה היה תמיד מעין 'פילגש' לעומת 'האישה החוקית' שהיה ארמאני".

מסלול שופינג מומלץ במילאנו (צילום: gettyimages)
מסלול שופינג מומלץ במילאנו (צילום: gettyimages)

5. מסלול קניות: מהדומו ועד מונטנפוליאונה

מילאנו היא גן עדן לשופינג, בהנחה שכרטיס האשראי שלכם צבוע לכל הפחות זהב. את מסלול השופינג בעיר כדאי להתחיל מהמדרחוב, היוצא מכיכר הדומו בעיר ולאורכו פזורים היכלי ענק של רשתות אופנה כמו בנטון, H&M, זארה ועוד. בסיומו תגיעו לצומת גדול, פנו בו שמאלה והמשיכו אל רחוב מונטנפוליאונה היוקרתי ולרחובות הקטנים היוצאים ממנו - מעוזם של מותגי היוקרה לואי ויטון, פראדה, טום פורד, קרטייה, גוצ'י, ורסאצ'ה וג'ורג'יו ארמאני. גם אם אתם לא מתכננים לרכוש דבר, מומלץ להעביר אחר הצהריים בין הבוטיקים ולהתרשם מעיצובי הפנים מעוררי ההתפעלות במקום. לכו תדעו, אולי עוד תיפלו על סייל היסטרי.

6. חנות הספרים: קורסו קומו 10

בקומה השנייה של בוטיק "קורסו קומו 10" שוכנת חנות ספרים רחבת ידיים, המאכלסת מגוון עצום של ספרי אמנות, עיצוב ואופנה. תוכלו לאתר בה כמעט כל ספר בו חשקה נפשכם, מאלה של ההוצאות הגדולות כמו Taschen הגרמנית, ועד להוצאות בוטיק קטנות כמו Rizzoli האמריקאית. כמו כן, במקום דוכן מגזינים מרשים בהיקפו, המספק הזדמנות לדפדף בשקט במגזיני אופנה, עיצוב וארכיטקטורה מרחבי העולם. בחדר הסמוך ישנה גלריה לא גדולה, בה מוצגות תערוכות מתחלפות של צלמים ואמנים.

Navigli, שכונה קטנה שהפכה בשנים האחרונות לאחת הנכונות בעיר (צילום: gettyimages)
Navigli, שכונה קטנה שהפכה בשנים האחרונות לאחת הנכונות בעיר (צילום: gettyimages)

7. השכונה: Navigli

הרחק ממרכז העיר שוכנת Navigli, שכונה קטנה שהפכה בשנים האחרונות לאחת הנכונות בעיר, ומזכירה למבקר שילוב בין אמסטרדם לפריז. בשכונה גשרים קטנים מעל תעלות המים, חנויות בוטיק קטנות, צי של מסעדות שכונתיות וחנויות רבות של ספרי אמנות. בשכונה נמצא גם מלון Nhow המהפנט והזול, כמו גם אולמות התלבושות והתפאורה של האופרה לה סקאלה והשואו רום של כמה מבתי האופנה של העיר, ביניהם ג'ורג'יו ארמאני, דיזל ודי-סקוורד. שווה להקדיש לשכונה בוקר ארוך או אחר הצהריים מפנקים, שיסתיימו בארוחת ערב מוקדמת באחת המסעדות בשכונה. בכל יום ראשון האחרון בחודש מתקיים בשכונה גם שוק פשפשים. אכן, מדובר בשכונה כלבבנו.

8. בר: Exploat

אין דרך עדינה לומר זאת: חיי הלילה במילאנו הם מהמשעממים ביותר בארץ המגף. החיפוש אחר בר ראוי או מועדון שלא מנגן מוסיקת לאונג' מרדימה לדוגמניות אנורקטיות וגברים מזדקנים, יכול להתיש גם את המיומן שבקלאברים. אם אתם בכל זאת מרגישים צורך לקרוע את העיר בלילות, נסו את Exploit (אקספלואה), בר המשלב בין מוזיקה, אמנות, אוכל ושתייה. המקום מאוכלס על ידי אנשים יפים ולא צעירים מדי, שמחפשים בילוי לא סוער עם אנשים כמותם. זה אולי נשמע מעט עבור חלקכם, אבל זה עדיף על בילוי בלובי של המלון.

9. מסעדה: The Oscar

אל תתפתו ללכת למסעדות האופנתיות בעיר. ברוב המקרים זה ייגמר במפח נפש ובחשבון מפלצתי. אוכל איטלקי מצוין מומלץ לאכול במסעדות השכונתיות, כמו Ristorante da Oscar בעלת המראה העממי והציור ענק של מוסוליני על אחד הקירות. אז מה אוכלים במסעדה איטלקית אותנטית? בטח לא אוכל טרנדי בבישול מולקולרי. אצל אוסקר, למשל, אוכלים בשר, דגים, ואת הפסטות הכי טעימות שיש, העשויות במקום בעבודת יד. אל תפספסו את הניוקי הנימוח, ואת קינוח הפנקוטה האוורירי. מחיר ממוצע לזוג + יין וקינוח: 45-40 אירו.

10. מחוץ לעיר: פירנצה

מילאנו היא אולי מרכז האופנה של איטליה, אבל כאמור, מעבר לקניות היא עיר משעממת תחת. אחרי יומיים ממצים את השיטוט ברחובות הקניות, כולל ביקור באתרי התיירות המעטים שבה. מה עושים? לוקחים רכבת ועפים ממנה לאן שרק אפשר. המלצה שלנו: במרחק שעתיים נסיעה אתם בפירנצה. זו אחת הערים היפות באיטליה, שמפעמת בה תעשיית אופנה לא פחות גדולה ומרכזית מזו המילאנזית. מצד שני, תמיד אפשר לעלות על טיסה של שעה לרומא ולסגור עניין.