חיה ניר מאריכה שיער. זה היה יכול להיחשב לפרט זניח, אך מכיוון שהופעתה החיצונית התבססה במשך שנים ארוכות על תספורת קצוצה ומסודרת – הרעמה הפרועה שהיא מגדלת בחודשים האחרונים מצביעה על הלך רוח חדש המנשב מכיוונה. לאחר שנקלעה לקשיים כלכליים סגרה ניר לפני כחצי שנה את כתומנטה, בית האופנה שהשיקה באמצע שנות ה-80 ברחוב דיזנגוף בתל אביב.
"אין לי געגועים לדיזנגוף", היא פוסקת בטון החלטי. "הייתי עומדת ונדהמת איך ברחוב שאמור להיות שדרת מעצבים פותחים פיצוציות וחנויות ירקות. מהרגע שעזבתי אותו – הפסקתי לאהוב אותו. תהליך הסגירה היה לא פשוט, אבל בארבעת החודשים הראשונים רק שחררתי, מכרתי, נתתי ומסרתי. מנגד, לא יצרתי. עכשיו אני רעבה ליצור מחדש". בימים אלו משיקה ניר קולקציית שמלות משי חדשה תחת השם "חיה ניר". הפעם האחרונה שחתמה על בגד בשמה הפרטי היתה בקולקציית הסריגים שעיצבה בסוף שנות ה-70. בחודש הבא היא חוגגת יום הולדת 60, ונדמה כי אין גיל סימבולי יותר למהלך עצמאי זה של חייה. "בגיל שנשים אמורות לפרוש מעבודה", היא אומרת, "אני ממציאה מותג עצמאי חדש". המותג הוא חלק מקבוצת אלמביקה, ונמכר בעשר חנויות המעצבת הגר אלמביק. ניר היא מותג אוטונומי בחברה, ולדבריה אינה מקבלת תכתיבים עיצוביים מאלמביק או מבעלי הבית, בני הזוג גדי וג'ודי פדלון.השורה התחתונה
מדד האיכות: האיכות טובה, אך ניתן ורצוי היה לשמור על תפירה נקייה יותר בחלקים הפנימיים של הבגדים.מדד השיק: אלגנטיות אוורירית של קיץ. לא בהכרח שיא השיק, אבל מרענן.
למי מתאים: לקהל הגרופיות של ניר מהעבר שהתבגרו, ולמי שרוצה שמלת ערב לא מחייבת במחיר טוב.
כמה להוציא: ב-1,200 שקל תוכלו לרכוש שמלת ערב במחיר ממוצע לקולקציה.