שיפודי ירקות ואורז מתובל

מנה טעימה, מזינה וצבעונית. שתפו את הילדים בהשחלת הירקות על השיפודים ותקבלו זמן איכות משפחתי כבר בשלב הכנת הארוחה.

  • רעיון למתכון מעובד מהספר : 200 Veggie Feasts/Hamlyn

מרכיבים (4 מנות)

שיפודי ירקות

  • כף עלי רוזמרין טרי, קצוץ
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 קישואים או זוקיני בגודל בינוני, חתוכים לפרוסות אחידות ועבות
  • 1 פלפל אדום גדול, נקי מגרעינים וחתוך גס
  • 16 פטריות שמפיניון, או פטריות קטנות אחרות לבחירתכם, רצוי בגודל אחיד
  • 8 עגבניות שרי
  • 8 שיפודי במבוק, מושרים 30 דקות בכלי עם מי ברז. חשוב לא להשרות מראש, אלא להשרות ל-30 דקות, להשחיל ירקות ומיד לשים במחבת. באופן זה השיפודים לא נשרפים בצלייה

אורז

  • כוס וחצי פחות 2 כפות אורז בסמטי (250 גרם אורז יבש)
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, קצוצות דק
  • זרעונים מ 2-4 תרמילי הל, כתושים בעזרת עלי ומכתש (לא חובה)
  • 100 גרם חמוציות יבשות
  • 1/3 כוס + 1 כף (55 גרם) פיסטוקים קלופים (משקל ללא קליפה), קלויים מעט במחבת יבשה וקצוצים גס
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה בינונית את עלי הרוזמרין עם 2-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
  2. מוסיפים לקערה את הקישואים, הפלפל, הפטריות ועגבניות השרי השלמות, מערבבים, מכסים את הקערה ומניחים למשך 20-25 דקות.
  3. שוטפים את האורז ומסננים, שמים בסיר ומכסים במים מומלחים (כליטר וחצי מים) לכיסוי האורז ועוד כ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה ומבשלים 6-10 דקות ללא מכסה, עד שהאורז מתרכך. מסננים את האורז ושומרים בצד.
  4. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, השום וזרעוני ההל, מבשלים תוך בבחישה תכופה על להבה בינונית במשך 4-5 דקות עד להזהבה.
  5. מוסיפים לסיר את האורז, החמוציות, הפיסטוקים, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומערבבים היטב, מסירים מהאש, מכסים את הסיר ומניחים למשך 10 דקות.
  6. מחממים היטב מחבת פסים או מחבת כבדה מסוג אחר, משחילים על השיפודים את הירקות: קישואים, פלפל אדום, פטריות ועגבניות שרי. מסדרים את הירקות לסירוגין על השיפודים לקבלת שיפוד צבעוני.
  7. שמים את השיפודים במחבת על להבה בינונית, "מבשלים" במשך 10-20 דקות והופכים מדי פעם, עד שהירקות רכים.
  • להגשה: ממלאים צלחות הגשה באורז, שמים מעליו 2 שיפודי ירקות לכל סועד, מגישים חם.

פודינג אורז מתוק

פודינג רך, מתקתק ונהדר, הפתעה לט"ו בשבט וגם לכל ימות השנה. בזכות האורז המיוחד (אורז לבישול ריזוטו, עגול וקטן מרגיל) מתקבל פודינג קרמי ומפנק. אין כאן כלל עבודה וגם ילדים יוכלו להכין: מערבבים את מרכיבי הפודינג בכלי האפייה ומכניסים לתנור.

  • לצורך המתכון תזדקקו לכלי קרמי- זכוכית המותאמת לאפייה (אני השתמשתי בכלי בקוטר 18 ס"מ, גובה 9 ס"מ).
  • יש להכין כשעתיים מראש.
  • הפודינג טעים מאוד כשהוא חם ורך. כשהוא מתקרר הוא מתייצב וניתן לחימום מחדש.
  • מומלץ להגיש לצד פירות יבשים בכל מיני צבעים ואגוזים קצוצים. כל תוספת צבעונית תתאים לפודינג הבהיר.

מרכיבים (6 מנות)

  • 2/3 כוס פחות 2 כפות (110 גרם) אורז עגול מיוחד לריזוטו (אני השתמשתי באורז לריזוטו מתוצרת איטלקית), שטוף ומסונן
  • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב 3% (או חלב בעל אחוז שומן גבוה יותר)
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (קרטון קטן)
  • 3 כפות (40 גרם) סוכר לבן
  • כף חמאה (15 גרם) קרה, חתוכה לקוביות קטנות

לציפוי

  • חופן גרגירי רימון אדומים במיוחד
  • גרידה מתפוז כתום או זסטים (פסים דקים) מתפוז
  • פיסטוקים שלמים או קצוצים
  • 4-5 קוביות שוקולד, קצוץ בסכין או מגורר (שוקולד מריר 70%, או כל שוקולד לטעמכם)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור אפייה לחום בינוני-נמוך 150 מעלות.
  2. מערבבים בכלי האפייה (אין צורך לשמן אותו), את האורז והסוכר, מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים.
  3. זורים מעל את חתיכות החמאה, מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות.
  4. מוציאים מהתנור, מערבבים ואופים במשך 30 דקות נוספות.
  5. מוציאים שוב מהתנור, מערבבים ואופים במשך שעה נוספת.
  • במהלך האפייה הפודינג יתפח מעט, יסמיך וחלקו העליון יתכסה בקרום זהוב.

להגשה

מחלקים את הפודינג החמים לקערות הגשה, מקשטים בנדיבות בגרגירי רימון, חתיכות שוקולד (שימסו מיד), גרידת תפוז ואגוזי פיסטוק שלמים או קצוצים גס.

חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר