כששואלים עובדים או מעסיקים מי מרוויח מהעובדה שעובדים יוצאים בשעות מוקדמות הביתה, התשובה היא בדרך כלל: העובד מרוויח. המעסיק מפסיד. זאת תשובה אינסטינקטיבית שמבוססת על ההיגיון הטבעי שלנו: ככל שעובדים נשארים יותר שעות במשרד, כך משיגים יותר תוצאות ונותנים תפוקה גדולה יותר לעסק ולמעסיק.

הבעיה היא שהחיים שלנו לא תמיד עובדים לפי האינסטינקטים שלנו ובטח לא לפי ההיגיון. כשאני וחבריי הקמנו את תנועת "שמים את המשפחה במרכז", רצינו בסך הכל לבקש תרבות עבודה שמאפשרת לעובדים לצאת מהעבודה פעמיים בשבוע בשעה ארבע אחר הצהרים. המחשבה שלנו הייתה לטובת המשפחה, אבל אז גילינו שהבקשה שלנו, לא רק שלא סותרת את האינטרס של המעסיקים, אלא מתיישבת איתו לחלוטין.

עוד בפרויקט "שמים את המשפחה במרכז":

פחות שעות: יותר תפוקה

גילינו שכל המחקרים מראים ששעות עבודה שפויות הופכות עסקים מדשדשים לעסקים פורחים, שמצב שבו עובדים יכולים לצאת הביתה, מאפשר להם להיות עובדים טובים יותר. גילינו שלכבד את המשפחה של העובד, גורם אחר כך לעובד לכבד את העסק בחזרה ולגמול לו ברגעים שהמעסיק באמת צריך אותו.

נתונים שפרסם ארגון ה-OECD על תוצר לשעת עבודה במדינות הארגון, מראה כי התמ"ג (תוצר מקומי גולמי) לשעת עבודה בישראל היה 34 דולר, לעומת 44 דולר לשעת עבודה במדינות אחרות. אחת התגליות המעניינות ביותר הייתה שלפי הנתונים, במדינות שבהן עובדים פחות שעות, התפוקה היא הגדולה ביותר. בהולנד למשל, מספר שעות העבודה השנתי הממוצע לעובד הוא הנמוך ביותר, אבל התוצר לשעה הוא מהגבוהים בעולם, 60 דולר לשעה.

שאלנו את עצמנו איך זה יכול להיות ונברנו עוד קצת במחקרים. גילינו שמחקר חדש של חוקר בשם רון גוצל מאוניברסיטת קורנל, מצא שעובד שנוכח מעבר לשעות סטנדרטיות לא מועיל למקום העבודה. האמת היא שלמחקר הזה יש מסקנות מרחיקות לכת אפילו יותר. הוא קובע כי שעות עבודה רבות פוגעות בפרודוקטיביות של העסק, בתקשורת, בריכוז, גורמות לבעיות בריאות של העובדים ויוצרות מצב של עבודה שצריך לחזור עליה שוב ושוב. מחקרים אחרים שקראנו עסקו ספציפית בהיעדרויות. נקבע באופן חד משמעי שעובדים שלא מאפשרים להם לצאת בשעות סבירות הביתה, יוצאים ליותר ימי מחלה, מנצלים כל הזדמנות להיעדר ופוגעים בעסק.

עובדים מרוצים - נותנים יותר

בחברת כצט, חברת תרופות שעוסקת בבריאות, הבינו את זה כבר מזמן. כשייסדנו בתנועה את תו "המשפחה במרכז", הם היו הראשונים להצטרף. לדברי סמנכ"לית משאבי אנוש של החברה, חן אברהם, ברגע שהאיזון בין עבודה לבין בית מופר, הוא משפיע באופן אטומטי גם על התפוקות בעבודה.

"אני חושבת שיש כאן הדדיות בין עובדים לבין מעסיקים", אומרת אברהם. "ברגע שעובד מרגיש שזה לגיטימי שהוא יצא מוקדם בימים מסוימים כשאין לחץ, הוא מחזיר לחברה ברגעים שבהם החברה באמת צריכה אותו. אצלנו, כשיש פרויקטים חשובים או עומסים, לא צריך להגיד לאף אחד להישאר במקום העבודה יותר שעות, אלא אנשים נרתמים למאמץ. לא רק שזה לא פוגע בפרויקטים בלוחות הזמנים, אלא זה גם מגדיל מאוד את רמת שביעות הרצון של העובדים".

שביעות הרצון של עובדים כצט נבחנה ממש לאחרונה בימי מבצע עמוד ענן. מרבית מרכזי הייצור של החברה ממוקמים בדרום ועובדים רבים מגיעים מאזור זה בארץ. להפתעת ההנהלה, רוב העובדים הגיעו לעבודה למרות המבצע.

"המפעלים שלנו ממוקמים בקריית מלאכי", אומרת אברהם. "אני יודעת שבהרבה ארגונים אחרים לא הגיעו לעבודה. אצלנו הייתה היענות מאוד יפה. רוב האנשים כן הגיעו לעבודה עם כל החששות והפחדים וההנהלה הבכירה עצמה פשוט העתיקה את כל הפעילות שלנו לשם. זה כל כך ריגש אותנו שהחלטנו להוציא את כולם לסוף שבוע בצפון, בין אם הם באו ובין אם לא. המחויבות ריגשה אותנו מאוד".

יותר יעילה בערב

הדרך של כצט לאפשר לעובדים לצאת הביתה מוקדם, מתבססת על כל הטכנולוגיות של העת החדשה. עובדים רבים מקבלים אייפדים, טלפונים חכמים ומחשבים ניידים ועושים את העבודה בשעות שלהם, מבלי לוותר על הזמן עם הילדים.

ליאת בראב, עובדת בכצט, שמכירה מקרוב את עולם הפרסום והשיווק האינטנסיביים, אומרת שגם בתחומים האלה אפשר לייצר איזון בין העבודה לבין הבית. "אני יוצאת בין פעמיים לשלוש בשבוע בסביבות השעה ארבע אחר הצהרים ומבלה עם הבן שלי", היא מסבירה. "אני אוהבת את העובדה שבסופו של יום מסתכלים בכצט פחות על השעות ויותר על המשימות. בשנת 2013 אנחנו לא באמת צריכים לעבוד מהמשרד ונותנים כאן לרוב האנשים את האפשרות להתחבר למערכות ממוחשבות. זה נכון שהרבה פעמים אני מתיישבת בשעות הערב ומשלימה את העבודה. אין לי בעיה עם זה. הרבה פעמים אני יותר יעילה בערב כשאין לי את כל השוטף על הראש. מעבר לזה שזה מאפשר לי לבלות עם הבן שלי כל אחר הצהרים ועל זה אני לא מוותרת".

מזדהים עם עקרונות התו? רוצים להפוך את נורמות העבודה בישראל לשפויות יותר? הצטרפו לכנס הראשון של תנועת "שמים את המשפחה במרכז" שיתקיים ב-9 בדצמבר בשעה 19:00 בערב במכללה למנהל בראשון לציון.