בכל פעם מחדש, מפתיע לגלות איך אפשר בכמה נגיעות קטנות, מצבע ועד בד, לשדרג רהיטים. שינוי קטן אחד משנה את כל החלל והאווירה בחדר, ואנחנו מרוויחים יותר צבע ואור. הפרויקט העומד בפנינו הפעם הוא כסא.

עוד שיפוצי חפצים משוק הפשפשים

>> שדרוג פמוטים

>> עיצוב תמונות נוסטלגיות

חומרים דרושים

  (צילום: ליבת רות)

1. כסא אותו רוצים לשדרג: כאן יש שתי אפשרויות. האחת היא לקחת כסא שכולו מעץ ואז השידרוג קל יותר- רק צביעה. אופציה שניה היא לקחת כסא עם מושב מבד ואז התהליך מצריך גם ריפוד. מחיר כסאות בשוק מתחיל ב-30 שקלים.

2. נייר שיוף עדין מס' 1.

3. צבע על בסיס מים (תכלת, ורוד, ירוק, צהוב). אם יש לכם צבע בסיס (לבן/שמנת) אפשר לגוון אותו עם כל צבע אקריליק (כזה המיועד לציור) וכך לחסוך קנייה של צבע.

4. לקה שקופה על בסיס מים.

5. כפפות לטקס.

6. מברשת/ספוג ויסקוזה (הספוג צובע יותר אחיד ולא משאיר שערות).

7. נר.

8. בד לבן (סדין) + בד לריפוד עם דוגמה (אפשר להשתמש במצעים ישנים או לחפש מפות ישנות בשוק. אלה יעלו בין 5-15 שקלים. יש גם בדי וינטאג' מדהימים).

9. ספוג, שמיכה/כרית ישנה.

10. אקדח סיכות.

שלבי ההכנה

1. נקו את הכיסא עם מים, סבון ומטלית ומייבשים בשמש. בידקו שהוא יציב וחזק, ואם לא - חזקו עם דבק נגרים ולהדק בעזרת קלמרות (מלחציים שמתאימים לכך).

  (צילום: ליבת רות)

2. הפרידו את המושב מהכיסא. בכל הכיסאות ששיפצתי עד כה, המושב יושב בתוך מסגרת הכסא וצריך רק למשוך אותו ולהוציא. אם רואים ברגים גלויים, אפשר לשחרר אותם עם מברג.

  (צילום: ליבת רות)

3. שייפו את הכיסא עם נייר שיוף מס' 1 כדי שהצבע ייתפס היטב. אין צורך להוריד שכבה עבה אלא רק ליצור חריצים בצבע המקורי. עשו זאת ביסודיות, שכן זהו שלב חשוב להמשך. אפשרות נוספת היא לדלג על שלב זה ולצבוע עם פריימר - צבע מקשר שאותו ניתן להשיג בחנויות הצבע.

  (צילום: ליבת רות)

4. למראה ישן יש לשפשף עם נר (נר שבת): זוויות, פינות חדות ובמקומות שבהם בדרך כלל רהיטים נשחקים.

  (צילום: ליבת רות)

5. ליבשו על ידיכם כפפות וצבעו, עדיף מעל משטח של עיתונים ישנים. חכו לייבוש בין השכבות (2-3 שכבות, לעתים יותר, ולכן עדיף לצבוע לאור יום). לצביעה טובה השתמשו במעט צבע כדי למנוע טפטופים ונזילות. ציבעו בכיוון אחד, עדיף בכיוון הסיבים של העץ.

  (צילום: ליבת רות)

6. לאחר ייבוש מוחלט (יום-יומיים), קחו שוב נייר שיוף ועיברו על הכסא במקומות שבהם שמתם חלב וחישפו את העץ המקורי.

  (צילום: ליבת רות)

7. מירחו לקה. אני ממליצה על לקה על בסיס מים, מספיקה שכבה אחת.

8. הריפוד:

הסירו את הריפוד הישן. הוא בדרך כלל מהודק עם סיכות לתחתית המושב. אפשר להוציא את הסיכות עם פלייר, או לחתוך את הריפוד צמוד לסיכות עם סכין יפני, ולזרוק.

  (צילום: ליבת רות)

אם הספוג במצב טוב, נקו אותו בגיגית עם מים וסבון וייבשו בשמש. אם הספוג מרופט, השתמשו במזרון/כרית ישנים שיש בבית קנו בשוק הפשפשים (5-15 שקלים).

  (צילום: ליבת רות)

אם הבד שנבחר לבן, התחילו עם שכבה ראשונה של סדין לבן, הדקו באקדח סיכות ורק אחר כך שימו את הבד שבחרתם. בד הריפוד יכול להיות כמעט כל בד מלבד משי. הוא לא צריך להיות עבה במיוחד, ואפשר תמיד להחליף ולרענן. הניחו את הבד על המושב שעליו הספוג וחיתכו בגודל שיספיק לעטוף הכל עד לתחתית המושב. הדקו עם אקדח סיכות.

  (צילום: ליבת רות)

9. עכשיו רק נותר לשים את המושב חזרה על הכיסא - וסיימתם בהצלחה.

  (צילום: ליבת רות)

  • ליבת רות עוסקת בסטיילינג, עיצוב חנויות וחלונות ראווה