חשבנו איזה טנא ירוק נוכל להגיש לכם לכבוד חג השבועות. בחוץ פריחה והכל ירוק, וגם העניין הסביבתי פורח עם שפע עצום של אתרים ובלוגים. מכל השפע המלבלב הזה, החלטנו לברור למענכם את חמשת הבלוגים-אתרים הירוקים החביבים עלינו, קצת מפה וקצת משם. קבלו את ה-Top five שלנו:
Treehugger
ה"גורילה" של הבלוגים הירוקים, על אף שמו הבעייתי, הוא הרבה יותר ממקום של מחבקי עצים. מי שהשיק אותו ב-2004 היה היזם והמעצב גרהאם היל, וכעבור שלוש שנים רכשה אותו רשת Discovery. האתר מציג גישה סביבתית ביקורתית בהיבט רחב, בעזרת עשרות כותבים שמדווחים לו מרחבי העולם. הצד החזק של האתר מופגן בחידושים מתחום המדע והטכנולוגיה, כולל כל הגאדג'טים הלוהטים ביותר של העולם הירוק.

חשמל מהסמארטפון. פורסם ב"treehugger"

סביבתי
יש לנו חיבה למפות. כי בסופו של דבר, הכל הוא שאלה של לוקיישן, אז למה לא לדעת איפה דברים נמצאים? לנישה הזו נכנס "סביבתי",שממקם על מפות של גוגל היכן נמצאים כל הדברים שאנחנו רוצים - או ממש לא רוצים - לידינו: החל ממרכזי מיחזור, דרך אנטנות סלולריות וכלה בניטור אוויר יומיומי. "סביבתי" הוא יוזמה משותפת של עמותת "אדם טבע ודין" והמחלקה לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. הוא מנסה לענות על צורך גובר והולך בידע סביבתי ובחשיפת הרעות החולות בארץ, ויתרונו הגדול בריכוז המידע ממגון מקורות ומיקומו במרחב.

מוקדי איסוף פסולת אלקטרונית. מתוך ''סביבתי''

בידיים
סיסמת הבלוג היא "קחו את הקיימות בידיים", וצוות הכותבים המגוון אכן מקפיד לעזור לקוראים לעשות זאת הלכה למעשה. באתר אפשר למצוא כ-400 מאמרים ומדריכי "עשה זאת בעצמך" - איך לגדל תינוקות בלי חיתולים, איך להקים מערכת סולארית, כיצד לגדל מזון בבנייני מגורים, כיצד לעשות תיקוני נגרות בריהוט שהושלך, ועוד. "בידיים" זכה בשבוע שעבר בפרס פראט לתקשורת סביבתית לשנת 2012, והשופטים הסבירו את ההחלטה בכך שהוא "מתמחה בכתיבה ברמה גבוהה אך עם זאת ידידותית. הוא פורץ דרך ומקורי, אמנם מיועד למיטיבי לכת אך לא מעייף גם את הטירונים". ברכות על הזכייה! אנחנו מצביעות בידיים. האתר חוגג החודש שלוש שנים להקמתו ומזמין את הקוראים להשתתף בתחרות "מגלגלים למעלה" (upcycling).

מתוך ''בידיים''

הניוזלטר של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה
זה אמנם לא בלוג מסורתי, אבל אין כמו הניוזלטר של "המועצה הישראלית לבנייה ירוקה" בעדכונים על כל מה שקורה בתחום הירוק בארץ ובעולם, כולל כתבות, עדכונים על כנסים, סיורים ואירועים. הניוזלטר מתעדכן פעם בחודש ואפשר להירשם אליו פה. גילוי נאות: גם אנחנו חברות פעילות במועצה.

מתוך אתר ''המועצה הישראלית לבנייה ירוקה''

ואחרון אחרון ומאוד חביב:

Inhabitat

האתר שמבין, אולי יותר מכולם, שירוק זה לא רק עמידה בתקנים ושאלות טכניות אלא הזדמנות לעיצוב חדשני. Inhabitat מניח יד על הדופק בכל מה שקשור לעיצוב בר-קיימא ומתייחס, באופן שוטף וסופר-עדכני, להיבטים סביבתיים ברמת החומרים, טכנולוגיות, אדריכלות, עיצוב פנים, אופנה ועוד. האתר עלה לאוויר ב-2005, בעליו הוא האדריכל, היועץ סביבתי והמעצב Jill Fehrenbacher, שלא מפסיק להפתיע, שווה לעקוב.

שקע סולרי מתוך inhabitat

החמישייה הזו היא רק קצה הקרחון הירוק, והמבחר עצום. כדאי להצטרף גם לרשתות החברתיות הירוקות, כגון שינוי ירוק, להכיר אתרים שמתמחים בנישה ספציפית כמו ecogeek(אתר "חנוני" בדגש טכנולוגי) ו-Autoblog Green שמתמחה במכוניות ירוקות,Greenplanning שצץ ממש לאחרונה ומצליח לרכז מידע שימושי בשפה נגישה וברורה.
נתקלתם בעוד בלוגים ירוקים מעניינים שאנחנו לא מכירות? נשמח אם תשתפו ...
חג שמח,
יעל וגלית