מצאתי בדזין האהוב עלי את סידור הצלחות המקסים הזה, שהוא לא רק מפה של צרפת, אלא אף מצוינות עליו מסעדות הכוכבים של מישלן.

את הצלחות עיצב אלברט שרור מסטודיו אלגורי לעיצוב וארכיטקטורה, והן נמכרות במהדורה מוגבלת, איך לא, על ידי חברת הפורצלן הצרפתית ברנרדו.

הכל לכדי תמונה אימפרסיוניסטית. דרום צרפת בצלחות של Albert Schrurs

תודו שזה מבריק. מנהג קישוט הקירות בצלחות פורצלן אמנם עתיק ומקושר אצלנו לנדוניות מכובדות ותצוגה אצל הדודה, אבל אפשר לתת להן פרשנות מודרנית ומינימליסטית יפה כמו ביצירה כאן, ולרוב, טיפול מודרני במסורת עתיקה יכול לתת יופי של תוצאות. בקיצור: הפוסט הזה מוקדש לאלו שאוהבים טאץ' אירופאי בבית שלהם, וחסר להם רעיון לקיר.

לכבוד החתונה המלכותית (שאני כה נהניתי ממנה, מודה) הוציא סטודיו KK הלונדוני כמה צלחות מיוחדות, שעיצבו אמנים שהוא מייצג, במסגרת חגיגת המרצ'נדייז הכללית. הנה כמה מהן:

למה להילחם בפולניוּת שלנו? יש צלחות שהן יפות ויקרות כל כך, שהיינו רוצים פשוט להציג אותן על הקיר כל הזמן ולא להחביא בארון (יש לי כמה שמלות שהייתי רוצה שתהיינה בחוץ ולא בפנים, אבל למי יש מקום). וכן, אמנם דיברנו על אבק, אבל צלחות הן דבר לא ממש מסובך לנקות, הן נותנות יופי של פתרון לקירות עירומים, והן יותר זולות מיצירת אמנות.

אספתי כמה מקבצים אפשריים ומקסימים של צלחות תלויות על קירות, מרביתן מהבלוג המקסים Down and Out Chic (בתרגום חופשי: שיק ישר ולעניין) שהכותבת שלו הפכה את עניין הצלחות לאובססיה בלוגית מקסימה:

צילום: אל דקור דרום אפריקה

מתברר שיש עוד צלחות שמגיעות במבנים מוכנים מראש. תצוגה של צלחות היא סוג של אוסף, והיחסים ביניהן יכולים להיות של דמיון או שוני, המשכיות או קונטרסט, בין אם זה בצלחות ישנות מול חדשות, מצועצעות מול מודרניות ועוד. הכי חשובה היא הקומפוזיציה - כלומר אופן ארגון הצלחות על הקיר, היחסים בין גודל הצלחות, המרחק ביניהן, הצבעים שלהן. אני לא ממש יכולה לתת לכם כלים להצלחה, אבל נראה לי שלפני שתולים, שווה לעשות חזרות על הרצפה..

צריך לשים לב ליחסים בין הצבעים: אלה של הצלחות לעומת צבע הקיר, ואלה של הצלחות בינן לבין עצמן. בהזדמנות זו אני שוב ממליצה להפסיק לפחד מצבעים כהים לקירות. כן, זה קצת מחשיך, אבל יש לנו כל כך הרבה אור בשם אלוהים. וזה אינטימי ומקסים עם קונטרסט של משהו בהיר.

דרך המגזין Greige, Frank Features

סדרה של צלחות ומשחקי צבע. מתוך המגזין Anthropologie.

משחקים של צורה וצבע, ניגודים של בהיר וכהה. צילום: סטלה ניקולייסן

מלבד ניגוד לקיר שעליו הן תלויות, אפשר ליצור צורות מעניינות שמושכות את העין לכיוון מסוים, הרכבים שמתאימים את עצמם לרהיטים שבחדר, או מדגישים פריט מסוים בצבע שכבר קיים.

שילוב צבעים אהוב במיוחד. צילום ועיצוב: לואיז רסטאל

בעיצוב העדין של לואיז רסטאל, גם הרווחים הגדולים בין הצלחות יוצרים תחושה אוורירית, בנוסף לצבעים הבהירים והחיים שלהן. בעוד שהריהוט כולו לבן ובהיר, ההתאמה המוצלחת בין הפריטים האחרים יוצרת סקאלת צבעים רעננה וצעירה (ובקרוב - פרומו פרומו - פוסט על צהוב):

כן, צהוב זה נפלא. צילום: John Carlson דרך skona hem

לפעמים זו לא הכמות.. המטבח של המעצבת שנון למדן, מלבורן, אוסטרליה. מתוך apartment therapy

משולבות בקיר תמונות. מתוך Design Sponge

שחור לבן. מתוך Country Living

קומפוזיציה שהיא יצירת אמנות. צילום: אנג'לה הרדיסון

מתוך seesaw design, צילום של אנג'לה הרדיסון.

צלחות של ג'ון דריאן. מתוך Design Sponge

ואפשר גם נושא מאחד, כמו רישומים או טבע או ציפורים. אלה צלחות של ג'ון דריאן האמריקאי, שמראות שניתן לשלם על צלחת כמו על יצירת אמנות..

מיוחד לולנטיינז. מתוך 7Layer Studio

לבן על לבן. או קרם. או שמנת. מתוך City Sage

לסיום, הנה שתי הברקות שנשענות על הרעיון הזה. הראשונה היא הטפט המקסים של החברה ההולנדית ההורסת פיפ, שלצערי ולשמחתי החלה מפציעה בחנויות שונות בארצנו (אחרי שחשבתי שאני היחידה שגילתה אותם, סחבה אותם מפריז ושילמה הון תועפות על מכס כשהזמנתי מהם בדואר).

זה אינו קיר עם צלחות. טפט "My Porcelain" של פיפ

ושעון הקיר הזה שעשוי מצלחות וספלים, ונקרא Tea-Time Clock, של חברת אומברה המעולה, שאותו ניתן להשיג בחנות אלמנטו. כי יש אנשים שאצלם כל שעה היא שעת תה.