גל מלונות הבוטיק החדשים מורגש בעיקר בתל אביב, אך מגיע גם רחוק יותר, ואפילו לקיבוץ קרית ענבים שבמדרונות הרי ירושלים. לבית ההארחה הוותיק של הקיבוץ יצטרף בעוד כשנה מלון ספא חדש של רשת ישרוטל, בשם "כרמים" (אדריכלות: גיא איגרא ורני זיס). מעצב הפנים של המלון, אדריכל אילן ויסברוד, עיצב בשנים האחרונות כמה מהמלונות המפוארים בעולם, כמו מלונות W במקסיקו ובסיאול ומלון תומפסון בטורונטו, ומההדמיות אפשר להתרשם שגם בקרית ענבים החליטו לא לחסוך בעיצוב.
"הרעיון ב'כרמים' הוא לא לעשות מלון ירושלמי, כאלה יש. מה שחסר הוא דווקא מלון צעיר ורענן, שיש בו קצת ניו יורקיות. אני לא חושב שמלון צריך להתאים בהכרח למיקום שלו. בסיאול התבקשנו לתכנן מלון קול ואטרקטיבי, מאוד מודרני, ללא שייכות לסיאול. במקסיקו, לעומת זאת, תיכננו מלון ששתול בהוויה המקומית. ב'כרמים' החוויה תהיה מקום סופר מודרני שממנו אפשר להתבונן בתמונת נוף ירושלמית, שהאדריכל גיא איגרא הצליח למסגר" (ראו תמונות למעלה).
ויסברוד, שהתפרסם בסגנונו המודרני האנרגטי, עבד עד עכשיו בעיקר בחו"ל. יחד עם מלון הדירות "ריץ" במרינה של הרצליה, שצפוי להיפתח בקיץ 2013, המלון בקרית ענבים הוא הפרויקט השני שלו בארץ, והוא החליט שהגיע הזמן לפתוח כאן שלוחה של משרד העיצוב המצליח שלו, סטודיו גאיה, שהוקם בניו יורק לפני 12 שנים. הסטודיו החדש ישכון ביפו ויעבדו בו ארבעה אדריכלים. "ביפו יש לנו 120 מ"ר, בניו יורק 700. זו ורסיה קטנה וקומפקטית, אבל אני בטוח שתוך שנה נטביע את חותמנו בתחום עיצוב הפנים בישראל", הוא אומר עם הרבה ביטחון עצמי. "יש לנו מומחיות ביצירת מקומות אירוח שהם כבר לא רק מיטה או בריכה, ויש לנו ניסיון חובק עולם". מלבד שני המלונות שעליהם הוא כבר עובד, בקרוב יתחיל בעיצוב הסניף הראשון של רשת מלונות תומפסון בישראל, שייפתח ביפו ויכלול 80 חדרים.
ויסברוד, בן 50, נולד בפתח תקווה ונדד עם משפחתו בין רחובות, תל אביב וחיפה, בעקבות עבודתו של אביו הרופא. כשחזר מטיול בן שנה בחו"ל נרשם ללימודי עיצוב פנים ומוצר במכון הטכנולוגי חולון, ואחריהם למד אדריכלות בפוליטכניקום של מילאנו. שלוש שנים מאוחר יותר נסע בעקבות אשתו הפיזיותרפיסטית לניו יורק. שנים עבד במשרדו של המעצב הישראלי-אמריקאי אדם טיהאני, ועיצב מסעדות ברחבי העולם. את ההזדמנות הראשונה קיבל מיונתן מור, איש עסקים ישראלי שפתח מסעדות בארצות הברית. במקביל המשיך בעבודתו אצל טיהאני עד שהאחרון דירבן אותו לפתוח משרד משלו. אבן הפינה של סטודיו גאיה היתה מסעדת ריפבליק בניו יורק.
מאז נדמה שאת רוב זמנו הוא מבלה במטוסים ובשדות תעופה (הוא אף חולם לעצב שדה תעופה): מלבד בתי מלון ומסעדות ברחבי העולם עיצב בשנה שעברה בית חולים פרטי לנשים בסיאול ו"הלביש" את רשת מקדונלד'ס העולמית מחדש. "אנחנו מתמחים באירוח, זה הפאשן שלי". יותר מבתים?"בעיצוב של מלון אתה פונה לקהל רחב יותר. זה לא עניין אישי בינך לבין בעלת הבית, שלוקח לה שלושה חודשים לבחור קרמיקה למטבח. עשינו כמה בתים, אבל רק כשהלקוח נתן לנו מנדט לעשות בית מיוחד במינו. אני לא אומר את זה מתוך סנוביזם וזה גם לא עניין של תקציב, זה עניין של עיצוב ושל אמון. זוג יהודים הגיעו אלי וביקשו שאעצב להם מלון בניו יורק. הם הגדירו מראש מגבלת תקציב, שליש מהשכר הרגיל שאני גובה. למרות זאת התחלנו לעבוד יום לאחר הפגישה הראשונה. הם פשוט נתנו לי יד חופשית". לעומת זאת, ממש עכשיו גנז תוכניות למלון בניגריה, בגלל חילוקי דעות עם הלקוח. "אהבנו את הבניין, אבל היזם טען נגדנו שהמבנה מודרני מדי. ניסינו להתפשר ולמתן את הבניין, עד לשלב בו הוא ביקש שנהפוך בניין פנטסטי לבניין משרדים מזכוכית. הודעתי לו שאנחנו עוזבים".
באופן כללי היה רוצה לתכנן יותר כאדריכל. "אני מקווה שאנשים יבינו שמעצב טוב יכול לעצב כוס, שולחן, מסעדה, בניין או שדה תעופה".
>> ואיך נראה מלון W שעיצבה פטריסיה אורקיולה בפורטו ריקו?