צילום: שי יחזקאל

למרק את הגוף (והנפש): שני סירים של מרק לחורף חסין במיוחד

מרק מיסו קוריאני עשיר בחידקים טובים לחיזוק מערכת החיסון, או מרק עצמות ומֵחַ עצם המשקם את תאי הגוף - שמומלץ במיוחד למי שמחלים עכשיו מקורונה

מבריא. מרק עצמות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מבריא. מרק עצמות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מחזק. מרק מיסו קוריאני  (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מחזק. מרק מיסו קוריאני (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

למערכת חיסון חזקה

 

מבין המזונות המיוצרים מקטנית הסויה, נחשב המיסו לבריא מכולם שכן הוא מיוצר בתהליך של התססה שמעשיר אותו בחיידקים טובים למערכת העיכול ולחיזוק החיסוניות של הגוף. אפשר לתבל איתו סלטים (בייחוד במיסו הלבן) או להשתמש בו למרק המיסו המפורסם.

 

מרק מיסו קוריאני (Kongnamulg)

 

 (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    ערכים תזונתיים למנה: 225 קלוריות | 25.6 גרם פחמימות | 14.5 גרם חלבון | 8.2 גרם שומן | 6 מנות

     

    החומרים ל-6 מנות:

    • 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
    • 2 שורשי סלרי חתוכים גס
    • 4 גבעולי סלרי
    • 3 גזרים חתוכים לעיגולים
    • 2 בצלים חתוכים לרבעים
    • 1/4 כוס אצות וואקמה או קומבו
    • 15 פטריות שיטאקי(או מכל סוג)
    • 5 שיני שום
    • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
    • 1/2 כוס ממרח מיסו חום כהה, אורגני

    להגשה:

    • 1 חבילה טופו, חתוך לקוביות קטנטנות
    • 1 כוס נבטים סיניים
    • 1/4 כוס שומשום מלא (או שחור)
    • 1 בצל ירוק לקישוט

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים את כל הירקות בסיר גדול ומוסיפים 4 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך שעה על להבה בינונית.

    2. משרים את האצות במים פושרים יחד עם פטריות השיטאקי למשך רבע שעה, מסננים ושוטפים היטב במים (אם משתמשים בפטריות טריות ולא במיובשות, אין צורך להשרות אותן).

    3. מוסיפים לסיר את האצות, הפטריות, השום והג'ינג'ר ומבשלים חצי שעה נוספת.

    4. מערבבים בכוס מים קרים את ממרח המיסו, יוצקים לסיר לפני ההגשה ומערבבים.

    5. מוסיפים לכל קערת מרק חופן קוביות טופו, נבטים סינים, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

     

     

    לחזרה לבריאות איתנה

    מרק הסבתא, שמוכר גם בתור "הפניצילין היהודי", נחשב למרק בעל קסם מבריא עם כוחות ריפוי זה דורות. מרק העצמות, שהפך בשנים האחרונות לציר פופולרי במיוחד, בהחלט מזכיר מרק סבתא, אך טעמו שונה מכיוון שהוא מכיל מֵחַ עצם הידוע בתכונותיו כמסייע לחיזוק אנרגטי. התמצית הזאת משקמת את תאי הגוף ומאפשרת להם להחזיר את החיוניות ואת הכוחות ומשמשת בין השאר מחלימים ממחלות קשות. לכן הוא מומלץ גם למחלימים מקורונה.

     

    כמטפלת ברפואה סינית ותזונה אני יוצרת את ההפרדה בין אורח חיי כטבעונית ובין המלצותיי התזונתיות בקליניקה לשימוש בחומרי גלם שלעתים הם גם מהחי למען מטרת ריפוי עם הרבה חמלה.

      

    מרק עצמות ומֵחַ עצם

     

     

     (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

      ערכים תזונתיים למנה: 238 קלוריות | 16.6 גרם פחמימות | 4.9 גרם חלבון | 17.5 גרם שומן | 6 מנות

       

       החומרים ל-6 מנות:

      • 2 שורשי פטרוזיליה
      • 2 שורש סלרי
      • 1 חבילה של גבעולי סלרי אמריקאי
      • 4 גזרים
      • 2 בצלים בינוניים
      • 5 שיני שום
      • 3 ליטר מים
      • 1 כף מלח גס, אפור
      • 4 עצמות בקר עם מֵחַ

       

      אופן ההכנה:

      1. שוטפים את כל הירקות ומסירים את הקליפה רק מהבצלים.

      2. משרים את השורשים במים פושרים עם 1/2 כפית מלח לרבע שעה ומסננים.

      3. חותכים את הבצלים ואת השורשים לרבעים, את הגזרים לעיגולים קטנים, את הסלרי לחתיכות של 2 ס"מ.

      4. מכניסים את עצמות הבקר לסיר עם 3 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה ל־10 דקות ומסירים את השכבה העליונה לקבלת מים צלולים.

      5. מוסיפים את הירקות ואת המלח ומבשלים במשך שעה וחצי על להבה נמוכה.

       

      שפית אורחת: אביטל סבג , מומחית לרפואה סינית, מרצה, מלמדת ומעבירה סדנאות בישול וקייטרינג דרך עונות השנה

        

        ואיזו פטרייה כדאי לאכול נגד מחלות ויראליות? 

         

        10 סיבות מוכחות לתת לפטריות הרבה יותר מקום בצלחת. לחצו לכתבה (צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ')
        10 סיבות מוכחות לתת לפטריות הרבה יותר מקום בצלחת. לחצו לכתבה (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד