לביבה חמה ומלוחה: לביבות קינואה ועשבי תיבול לחג החנוכה

איילת הירשמן מסבירה למה יש לה תמיד קינואה מבושלת במקרר, ואיך להכין ממנה לביבות עשירות, מתפקעות מטעם, שגם צמחונים ישמחו לנשנש

לביבות קינואה (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
לביבות קינואה (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

כמעט תמיד יש לנו בבית קינואה מבושלת. היא נשמרת במקרר והיא בסיס או תוספת להרבה מנות ולסלטים חמים או קרים. זה הגיוני, כי קינואה היא מנת חלבון ראויה, שיש לה גם טעם נהדר. מנה פופולרית במיוחד היא הלביבות - העשירות, המתפקעות מטעם - שאני מכינה לעתים, והצמחונית שלנו אוהבת במיוחד. אם יש לכם בבית 3 כוסות קינואה מבושלת, דלגו מיד לסעיף 2 בהכנה.

 

המרכיבים

(8 מנות)

 

  • 1/2 1 כוסות (250 גרם) קינואה יבשה
  • 1 תפוח אדמה מקולף, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גזרים, קלופים
  • 1/2 צרור קטן פטרוזיליה
  • 1/2 צרור קטן כוסברה
  • 1 בצל, קלוף וחצוי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור או לבן
  • לטיגון: שמן זית

 

 

ההכנה

1. הקינואה: שמים את הקינואה במסננת ושוטפים. מעבירים לסיר ויוצקים מים שיכסו 3 ס"מ מעל הקינואה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־12 דקות, עד שהמים נספגים וגרגירי הקינואה מבושלים ומופרדים (אם צריך, מסננים שאריות מים). מצננים.

2. שמים בקערת מעבד המזון את תפוח האדמה, הגזר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל ושמן הזית ומעבדים למחית גסה (אפשר גם לגרר את הירקות בפומפייה ולקצוץ את הירוקים).

3. שמים בקערה את הקינואה הצוננת, מוסיפים את הירקות הקצוצים ואת הקמח, הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומשטחים אותם קצת בידיים.

4. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הלביבות על להבה בינונית עד הזהבה, 4-3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר (אפשר לשמור עד 5 ימים במקרר, והאמת שהן טעימות גם כשהן קרות ובתוך כריכים).

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד